Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "Gyarilag" ilyenek a babak es...

"Gyarilag" ilyenek a babak es ez hozzatartozik a fejlodesukhoz, vagy en csinalok valamit rosszul?

Figyelt kérdés

A lanyom 11 honapos, pontosabban 2 het mulva tolti az 1 evet. 1-2 hete agresszivabb lett a viselkedese, harap, csapkod, kiabal, dobalja a dolgokat. Mitol van ez? Fejlodesi periodus lenne vagy az en viselkedesemmel van a baj? Bevallom eleg lobbanekony a termeszetem, es neha hangosabban szolok ra, de soha meg nem utottem. Mit tegyek? Tudom, tudom, a sajat lobbanekonysagomon javitanom kell mindenkepp, de ezenkivul barmilyen hasznos tanacsot orommel veszek.

Koszonom!

2010. dec. 9. 06:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom is elkezdett pofozkodni 11 hósan, ütögetni. A leghatékonyabb ha határozottan fellépsz és nyugodt hangnemben elmondod miért nem szabad. A lényeg, hogy ne nevesd el a dolgot. Határozottság mindenek felett! Nekem el is hagyta, még néha a babaáját szokta megütni, de akkor is rászólok, hogy nem szabad mert fáj neki. Most volt egy hete 1 éves.
2010. dec. 9. 06:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Koszi a gyors valaszt. Igyekszem hasznositani a jotanacsot!
2010. dec. 9. 06:58
 3/7 anonim ***** válasza:
30%
nem ilyenek gyárilag a babák, az enyém szerencsére sosem volt ilyen agresszív. Sőt inkább barátságos, még az idegenekkel is. Meg is lepődik amikor egy-egy elmebajos kiskölök nekimegy és fellöki.
2010. dec. 9. 07:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 10 hónapos.Kb. 1,5 hónapja ő is kifejezetten agresszív lesz,amikor már nagyon fáradt...Néha egyébként is pofozkodik,de az ritka.Amikor a fáradtságtól csinálja,akkor csak elterelem a figyelmét,mintha mi sem történt volna,egyébként pedig határozottan rászólok.Valószínűleg életkori sajátosság,mert minden más téren is egyre inkább próbálja érvényesíteni a saját akaratát.
2010. dec. 9. 08:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat! Utolso, most, hogy igy mondod, az en lanyom is foleg akkor ilyen, amikor faradt, de azert majd figyelgetem. Azt eszrevettem, hogy kezdi feszegetni a hatarait es probalja a sajat akaratat ervenyesiteni. Kezdunk belepni a dackorszakba? Mi a legjobb ilyenkor, amikor "agressziv kismalac"-ot jatszik? Mert neha a figyelemelterelessel nem megyek semmire.

Mindenki hasznos valaszat koszi. Egyeb tapasztalatok, velemenyek?

2010. dec. 9. 15:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát...nekem eddig majdnem mindig bejött a figyelemelterelés.Azért alkalmazom ezt,amikor a fáradtságtó agresszív,mert ha rászólok,akkor még idegesebb lesz,és akkor már két kézzel csap.Szóval mondok neki valami mondókát,vagy előszedem a kedvenc játékát,aztán rövid időn belül leteszem aludni.Ja,meg elkapom a kezét,és mutatom neki,hogy "simi-simi".De ez fáradtság esetén ritkán működik...

A határfeszegetésre pedig nem nagyon tudok mit mondani,mert még én is csak tesztelgetem...Okos,tudja,hogy mit nem szabad,sokszor első szóra elfordul a szárítótól,fürdőszobaajtótól,üveges szekrénytől.De van,hogy úgy tesz,mintha meg sem hallaná.Ilyenkor nekem két dolog vált be eddig (de mondom,még csak tesztelgetek):

1.Arréb teszem és mondom,hogy nem szabad!Hát,legtöbbször visszamászik vigyorogva...De azért én még erőlködöm,mert a 2. módszer nem tetszik.

2.Hangosan és nagyon határozottan rászólok (nekem az már olyan,mintha rákiabálnék,de azért nem úgy kell elképzelni,hogy odahajolok és az arcába ordítok,hanem kifejezetten messziről,én állok,ő ott ül és pl. csapkodja a szekrény üvegét...)Na,ez általában beválik,ilyenkor vigyorogva rámnéz és arrébbsunnyog ☺.

Hihetetlen,hogy egy 10 hónapos sarj milyen kis pimasz tud lenni,nem? ☺♥☺♥☺

Nálatok van olyan,ami legalább néha beválik?

2010. dec. 10. 08:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt. Arra mar rajottem, hogy kiabalassal nem megyek nala semmire, mert olyankor meg hisztisebb, meg agresszivebb lesz. Ma egyebkent figyelgettem es tenyleg akkor agresszivabb, amikor faradt. Probaltam lerakni aludni, de ket napja a delelotti alvasnal majd leragad a szeme, de kuzd az almossag ellen es vegulis delutan alszik 2- 2 es fel orat. Lehet, hogy most allunk at a napi 2 alvasrol 1-re? En altalaban arrebb rakom a veszelyes, vagy "nem szabad" helyektol es mondom neki, hogy nem szabad. Nekem is siman visszamaszik es akkor ujbol elrakom onnan es ezt eljatszuk tobbszor is, mire erdeklodeset vesziti a dolog irant es sajat maga maszik mashova. Turelem es kitartas! Ez a kulcsa mindennek:-)
2010. dec. 10. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!