Miért nem tudom rendesen leszívni a babám orrát? Mit
tegyek?
Figyelt kérdés
lassan egy hete náthás a babám. kap homeos gyógyszereket, nyákoldót, gyulladáscsökkentőt, sterimar orrcseppel. Orrszi porszival sem tudjuk rendesen leszívni az orrát, pedig mindent úgy csinálunk, ahogy az orvos mondta, ahogy le van írva, hogy kell. az orrlyuka tisztának tűnik, de ha lefekszik, mégis nagyon zavarja a mélyen levő váladék, hallhatóan szortyog neki, köhög tőle, irritálja. tud valaki tanácsot adni?
2010. dec. 8. 21:44
1/4 Vilcsianyuja válasza:
Szerintem mindent jól csinálsz, és ami szörcsög, az gondolom, nem az orrában van, hanem ahogy írod, a torkán. Gondolj bele, te se tudod kifújni a slájmot (már bocs, hogy így leírom). Éppen a nyákoldó hatása lehet ez a sok váladék. Jobbulást a babádnak!
2010. dec. 8. 21:46
2/4 anonim válasza:
ugyanígy voltunk pár hónapja, nekünk az ultrahangos párásító jött be, esti lefekvés előtt tök nagy párát csináltam a szobában, attól jobban kapott éjjel levegőt :))
(reggel meg szellőztettem ezerrel, nehogy pl. bepenészedjen a szoba.)
2010. dec. 8. 21:52
3/4 anonim válasza:
nekem csecsemőorvos barátnőm mondta ezt, mikor pánikban felhívtam, hogy valójában ez kis mennyiségű váladék, csak a babák légcsövei vagy akármi, annyira szűk keresztmetszetűek, hogy nagy zajjal jár a levegővétel.
Azóta ha talákozunk, mindig mondom, tudom kis folyadék,kis csőben nagy zajt csinál. valami fizikai törvényszerűség.
De a hidegpárásító nekünk is nagyon bejött, még sosem volt átvirrasztott éjszakánk. Pedig a kicsi betegségéből kifolyóan gyakran van megfázva, vagyis szeptembertől-áprilisig folyamatosan.
2010. dec. 8. 22:16
4/4 A kérdező kommentje:
állítólag a kicsik egy éves korukig csak orrukon képesek levegőt venni. az én babám most már jóideje a száján veszi a levegőt, úgy alszik, az orra totál eldugulva. egész nap nem aludt annyira zavarta az orrdugulás, most meg mint akit lelőttek, a szján véve a levegőt..Hogy van ez? lehet ebből baj?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.