Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » S. O. S. Mit csináljak?...

S. O. S. Mit csináljak? Érzem, hogy van a mellemben tej, de nem akar kijönni. Babucinak is jól meg kell dolgoznia érte, de nem szívja le rendesen (12napos) és a fejőgéppel sem tudom leszívni, nem jön rendesen?

Figyelt kérdés
Miért lehet?Mit csináljak, hogy beinduljon?
2010. okt. 28. 05:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Masszírozd óvatosan, kifelé a bimbó felé. Esetleg meleg tus alá tarthatod, jobban elindul.

Kitartás! :)

2010. okt. 28. 05:54
 2/9 anonim ***** válasza:
megint én. Ja, és ne stresszelj rajta, mert ellenkező eredményt érsz el. Csak türelmesen. :)
2010. okt. 28. 05:55
 3/9 anonim ***** válasza:
hát a fejőgéppel nekem se ment igazán ....a babám viszont jol ki tudta szivni...
2010. okt. 28. 05:58
 4/9 anonim ***** válasza:
Meleg zuhany a melleidre.serkenti is lazíztja is.Tuttira hasznos.
2010. okt. 28. 07:07
 5/9 anonim ***** válasza:
nézd meg amikor jön hogy egy helyről jön vagy többről. Lehet nincs elég csatorna hogy rendesen kijöjjön a tejed.
2010. okt. 28. 07:50
 6/9 anonim ***** válasza:

szopi előtt meleg zuhany (nem forró!), a problémás mellel kezd a szoptatást. utána megint meleg zuhany, fejés. ha így sem jön ki, akkor lehet, hogy már nincs is bennt tej, csak a gyulladás miatt kemény. az pár nap alatt elmúlik.

masszírozni csak nagyon finoman szabad, inkább simogatásnak nevezném, az erős masszírozástól roncsolódhat a szövet, az lassabban gyógyul.

nekem ők segítettek minden szopi kérdésben:

www.lll.hu

2010. okt. 28. 11:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az előttem szólokhoz tudok csatlakozni: nekem a meleg zuhany mindig segített, de ha nincs módod erre, a meleg vizes borogatás lehet éppolyan hatékony. Nagyon fontos még az, h próbál ellazulni szoptatás alatt, mert ha stresszelsz, az gátolja a tejleadó reflexet, ami pedig kell a mell kiürítéséhez. (Tudom, mondani könnyű, én kb. elbőgtem volna magam, ha az első időkben ezt mondják nekem, de idővel rendeződött a dolog.) A fejés nálam sem volt olyan hatékony, tehát ez inkább végső esetben tud működni. Ha fejsz, próbálj hasonlóan ellazulni, mint szoptatásnál, és gondolj a babódra, ez emocionális alapon ki tudja váltani a tejleadó reflexet. Ja, és még valami. Ha adtál neki cumit, elképzelhető, hogy azért nem tud olyan hatékonyan szopizni, mert cumizavar előállhatott nála. (Más technikával kell cumizni, és szopizni.) Szal próbáld meg, hogyha cumiztatod, hogy egy ideig, amíg biztosan megtanul szopizni, hogy elhagyod a cumit. Én az első hat hétban csak végső esetben adtam neki.

Sok sikert, hidd el menni fog!

2010. okt. 28. 11:45
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat:)
2010. okt. 28. 11:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 4 gyerekem van.Az első kettőnél nem volt egy csepp se.A harmadiknál volt 3 hónapig a 4.nél ,aki most 10,5 hónapos egyszerűen ömlik,s közbe tejadó is lettem.

Már néha azt se bánnám,ha elapadna.

Én elektromos Medelát használok s nekem ettől rettenetesen beindult.Ha szívod 2-3 óránként szerintem tutira beindul a tejed!

2010. okt. 29. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!