Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket eszik 16 hónapos babátok...

Miket eszik 16 hónapos babátok? Elrontottam a táplálkozását.

Figyelt kérdés

16 hónapos a kislányom és nagyon rossz evő, reggelire kiflit majszol vagy rudit eszik, semmi más nem kell neki, inkább nem eszik.

Tíz óraira egy fél banán, több nem kell neki.

Ebédre pár falat főtt ételt, tésztát, kruplit, husival, vagy főzeléket, levest mikor mit.

Uzsonnára tejszeletet, vagy valami piskóta szeletet,

vacsorára joghurtot vagy krémtúrót.

tudom én rontottam el, mert amikor jött a foga és nem evett semmit akkor én halmoztam el nasival csak egyen valamit alapon, és most nem tudom mit tegyek, hogy egészségesen táplálkozzon:(

2010. dec. 8. 11:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Vedd el tőle. Lehet egy darabig hisztizik majd, de megszokja. Ne lássa azt sem, hogy te-ti eszitek.

Egy darabig hisztzik, aztán eszi azt, ami van. Az éhség nagy úr.

Amúgy nem fog éhen halni, annyit eszik, amennyire szüksége van. Járj vele sokat levegőre, sétáljon, mozogjon, akkor jobban lesz majd talán étvágya. Amúgy meg ne erőltesd, azzal csak rontasz a dolgon...Ha eszik eszik, ha nem, nem, majd eszik a következő étkezésénél..

2010. dec. 8. 11:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem esszük előtte, és nem is adom neki egyből, minden reggel azzal indulunk, hogy készítek egy szendvicset, vagy virslit, tojást sütök és próbálom azzal kínálni de sír és tolja el, hogy nem kéri, olyankor jön a kifli, ha az sem kell megsajnálom és adok rudit. Tudom én rontottam el és szoktattam rá, a férjem mérges is ért és szinte ugyan azt mondja amit te is írtál, hogy ne adjam neki, ha éhes lesz eszik normális kaját, de én gyenge vagyok sajnálom és adok neki mást, amit megeszik. Én szoktattam rá és most nekem is kell leszoktatnom, ami nagyon nehéz.
2010. dec. 8. 11:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Először is ne vegyél egy ideig most semmi ilyesmit haza,mert ugyis megsajnálod és oda fogod adni neki.Azért nem eszi meg a szendvicset,tojást mert ugyis tudja hogy mindjárt jön a Rudi.Ha nem eszi meg vedd el előle,és ne kapjon SEMMIT tizóraiig!Akkor ujra kináld meg valami értelmes kajával,meg fogja enni,ha nem első nap akkor a harmadik napon,ha meg mégsem akkor szépen meg fog ebédelni nem csak pár falatot fog enni,szép lassan beáll az étkezése normálisba csak tarts ki.Nem fog éhen halni,és hidd el maradandó károsodást sem okozol neki azzal,hogy ha nem almozod el mindenfélével amikor nem akar reggelizni rendesen.Majd megéhezik.
2010. dec. 8. 12:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha azt is tudod, hogy te rontottad el, és föl tudod mérni, hogy mennyire el van rontva, akkor nem értem, hogy miért nem veszel erőt magadon és "javítod" meg! Már bocs, de a gyerek érdekében teszed, ha normális kaját eszik és nem édességen nő fel! Fogyókúrázni sokkal nehezebb lesz mint meghízni! Gondolj a jövőjére is!
2010. dec. 8. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!