Nem szokványos vörösszemet láttatok már a babátok fényképén?
Néha a fényképen hol az egyik, hol a másik szem picit máshogy piros (hol egyik, hol másik halványabb, sötétebb néha) 14 hós
Tudom, hogy létezik, hogy szembetegséget jelenthet, de inkább arra lennék kíváncsi, hogy azt kizárva, másnak is előfordul néha, hogy furcsa néha a fényképen a picin látható vörösszem, mindenféle gond nélkül?
Előfordult már , hogy olyan üvegszem szerű lett a fotón a szeme. Ezt a vörösszem javító sem tudja korrigálni.
Szerintem nem szembetegség, egyszerűen csak olyanok a fényviszonyok,ill. a vaku olyan szögben érte a szemét, amitől ilyen lett
Köszönöm a válaszokat. Sok mindent végigolvastam most. Állítólag a világos szeműeknek erősebb vörös szem reflexe van. E mellett ha a pupilla egésze fehér, akkor jelent rosszat. Több oldalon beszéltek róla, hogy elvileg fényviszonyok is okozhatnak eltérést a vörös szem effektusban, de van azt is jelezheti a két szem vörössége közötti eltérés, hogy valamilyen szemprobléma van (pl távollátás, homályos látás).
Voltunk azóta szemorvosi vizsgálaton, szerencsére rendben van minden, annak ellenére, hogy nem egy fényképen látható az eltérés a színben (ami elég ijesztő volt), m
nem mindig vörös, hanem néha narancsos vörös színű.
Én láttam azt a műsort a tv-ben, ahol így derült ki a pici szembetegsége.
De tényleg annyi mindentől függ, hogy a szeme milyen lesz a képeken. 2 fiam van, nonstop fotózom őket, és hol ilyen hol olyan a szemük a képeken. Hiába van vörös szem effekt a gépen, néha még úgyis vörös nekik, és van, hogy a képszerkesztő sem ismeri fel a vörös szemet a fotón.
Én is azért ijedtem meg, mert láttam azt a műsort. Utánanézve viszont látom a különbséget. Ott a vörös reflex helyett fehér színű volt, világított a pupilla helyén - mint a macskáknak pl.
Azóta elvittem vizsgálatra, szerencsére minden rendben van a szemeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!