Féléves kisfiamat megütötte anyósom, mert "rosszat"
csinált. Mi a francot csináljak?
11/24 A kérdező kommentje:
Azt tudtam mindig is hogy valami nem ok a toronyban, de ez az amit álmomban nem hittem volna. A kisfiam még csak egy csecsemő, és különben is...
A másfél évest "rúgta" meg a kicsi?? Gondolom mekkora rúgás lehetett...
Miért nem ment arrébb ő már tud menni, nem a kicsi hibája anyósod meg egy nagy p...szt szegény férjed...
Anyóssal pedig nem hagynám kettesben soha többé a babát.
2010. dec. 6. 09:04
13/24 A kérdező kommentje:
Nem is tudom, éjjel alig aludtam emiatt. Igen, megrúgta... Szinte semmi akaratlagosság nincs méga mozgásában, max. a tenyerembe tapsi-tapsizik.
Amikor pl. elkapja valaki haját, akkor mondom neki, hogy "jajajaj, ezt nem szabad" de meg nemütném, és tudom, hogy nem direkt... basszus, anyósom 3 gyereket felnevelt.
Az én fiam 9 hónapos, pelenkázás közben vagy öltözködés közben van, hogy rúg... hát elég nagyot, de természetesen eszembe se jutna a hangomat felemelni se! Nem tudja, mit csinál, és ha tudja is....
Anyósod tényleg egy paréj. Én apámat a lakásba se engedtem be, láttam, hogy piás, mondtam neki hogy ide addig nem teszi be a lábát, amíg ki nem józanodik, az biztos. És ugyanígy tennék akármikor, ha látom, hogy a család piál, abból jó nincsen, ha a gyerekem ott téblábol.
2010. dec. 6. 09:13
Férjed mit mondott? Én is rákérdeznék, hogy mi történt, és mégis hogy képzelte. Ne csak magadra gondolj, engem pl egyszer ütöttek meg, az apai nagymamám, 4 vagy 5 éves lehettem, és az ok az volt, hogy a szőnyegre pisiltem. Nem rosszaságból. Máig emlékszem az esetre, és arra is, hogy utána a lépcsőházban ültem egyedül, és sírtam. Nem is akartam többet ahhoz a nagymamához menni, nem is aludtam ott többször. Erre mondom, hogy ne csak a saját érzéseidre gondolj, ha ennél az esetnél szemet hunysz, mert hát mégiscsak a nagyanyja, lehet, hogy a gyerekednek lesz picit idősebb korában hasonló "élménye", mint nekem. Szerintem állj ki a gyerkőcödért. Ha nem tud normálisan bánni vele a mama, akkor nem lesznek kettesben hagyva! Bár ezek után én jó szívvel biztos, hogy nem vinném oda a babámat, akárhogyis kérne bocsánatot. Nekem valahol ott kezdődik, hogy eleve sem ütnék meg senkit.
2010. dec. 6. 09:26
16/24 A kérdező kommentje:
Először is. Tuti letagadja, simán a szemembe hazudott már többször is. Másodszor nemtudom... Persze, nem a magam sérelmeire gondolok, és mostanáig nem fogom fel hogy ilyen megtörténik... harmadrészt ha meg is csapta a babát, úgysem emlékszik és nemtudom!!!
Előtted lévő hozzászóló vagyok, igazából itt nincs mit nem tudnod, a gyerekedet NEM bánthatja senki. Nyugodtan megmondhatod neki, hogy azért nem mentek, mert megütötte. Ne tedd ki a babádat ilyesminek még egyszer. Sógornőd amúgy vállalná, hogy esetleg konfrontálódik anyósotokkal?
2010. dec. 6. 09:39
18/24 A kérdező kommentje:
Folyton azt teszik egymással. Ő a saját gyerekeit van hogy hónapokig nem viszi, volt hogy a pici lányával eldőlt az anyósom.
Persze, nem ütheti meg senki a fiamat, de a mama számára (mivel ma már józan) ez olyan, mintha meg se történt volna. Voltaképp azt nem tudom hogy mit csináljak. Részegen az ember nincs tudatában a dolgoknak, még annak se hogy részeg, sőt, másnap le is tagadja hogy részeg volt... Férjemre bízom a dolgot, szóltam neki, bezséljen a testvéréve,, kérdezze meg mi történt.
nos. piás nagymama a gyerekem közelébe sem menne. nem azt mondom, h a te hibád az eset, de azért ezen gondolkozz el. ha felvette volna és elesik vele? fél éves. akár az életébe is kerülhet, hha hülyén ejti le... szóval ezt szerintem ne engedd. ha piás, akkor aludjon otthon. ha józan, akkor átmehet. ez nem játék...
2010. dec. 6. 10:18
Az anyósodnak elment az esze. Hogy tud egy fél éves baba megrúgni valakit? De még ha meg is történt, soha nem ütnék meg egy pici babát!!!! Inkább mindkét kezem törjön le!!!
2010. dec. 6. 11:07
Kapcsolódó kérdések: