Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tulajdonképpen miért vállalnak...

Tulajdonképpen miért vállalnak a nők gyereket? Ez kódolva van hogy a nőknek szülni kell? És aki nem miért nem?

Figyelt kérdés

Vannak pasik is ezen az oldalon?

Mert én az vagyok. A menyasszonyom egyre biztosabb abban hogy nem akar szülni.

Ő 34 éves én 31. 2 éve vagyunk együtt, februárra tervezzük az esküvőt. Szóba került már a gyerek is, de ő azt mondta eddig hogy ráér ezen gondolkodni.

Pár napja meglepő kijelentést tett. Ő nem akar vidékre költözni(hozzám), szeret városlakó lenni. Van lakása, nekem is. Én a nővéremékkel lakom egy udvarban, egy házban, de teljesen külön.

És egyre biztosabb hogy nem akar szülni. Azt mondja, hogy szeret egyedül lenni és mindent megadni magának és nem osztozni semmiben. Nem akar lemondani semmiről egy gyerek kedvéért. Ők öten vannak testvérek, ő a középső, minden tesónál már van 2 gyerek, egyiknél 3.

Azt mondja gyerekkorában nem kapott meg mindent pont ezért. Most végre kiélheti az önző énjét. Várta hátha ez változik, de ahogy telnek az évek egyre biztosabb abban hogy nem akarja lekötni magát. Próbáltam érvelni, hogy majd én maradok itthon a gyerekkel, de azt a választ kaptam hogy akkor is neki kell kihordani, szoptatni, és legalább fél évig otthon maradni. Azt gondolom már esküvő sem lesz.

Nem ő az első barátnőm aki igy gondolkodik, sőt az egyik sógórnője is hasonló nézeteket vall, pedig ott már van 2gyerek, és azt mondja ha mégegyszer kezdené egyet sem szülne. Utazna, mindent meg tudna adni magának és élné a gondtalan felnőtt életét.

Szóval csak az érdekel más is így gondolkodik.

2010. dec. 3. 10:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
nő vagyok. 28 éves . Van egy 21 hónapos kisfiam. 18 éves koromba már szültem volna, ha lett volna rá lehetőség. vannak ilyenek is. Sosem voltam nagy bulis, és csavargós. Imádom a fiamat, nem hiányzik semmi az életemből, de ő nagyon hiányozna.
2010. dec. 3. 11:34
 12/17 anonim ***** válasza:
66%

Hat en elgondolkodnek,hogy biztos ez az a no aki neked kell?aki igy gondolkodik annak nem hiszem hogy meg fog valtozni a gondolata e teren!34 evesen ilyet mondani,lassan mar keso neki,az ido csak megy.

te meg meg ferfi letedre fiatal vagy,raersz meg keresni egy olyat akinek masmilyen a nezete e teren.

De te tudod!

Ettol a csodatol nem szabad megfosztania az embernek magat!legyen penz,utazas,buli a gyerek mindennel tobbet er!50-60 evesen majd ha megy a gyereked hozzad haza latogatoba,az milyen jo lesz karacsony egyutt.

Es o kivel lesz egyedul dejo,mert elbulizta az eletet es nincs senki akire szamithat!

hat ez az en velemenyem akinek 11 honapos a babaja!

2010. dec. 3. 11:51
 13/17 anonim ***** válasza:

Én is ismerek olyan nőket, akik saját bevallásuk szerint soha nem akarnak gyereket, de ők mind viszonylag fiatalok. Olyanokat is, akik 35 éves koruk körül rájöttek, hogy nekik mégis kell. Közülük egyiknek van egy tízéves lánya, akit imád, a másik, aki pár éve még közölte, hogy csak a hülyék szülnek, most a harmadik sikertelen lombikon van túl, de azt mondja, addig nem adja fel, amíg nem jön össze. Pedig elég fájdalmas dolog az.

Persze erre nem alapoznék, mert lehet, hogy a Te menyasszonyod soha nem gondolja meg magát. Ha egyetértetek, nekem nem fáj, de ha gyereket szeretnél, szerintem ne vedd el, abban bízva, hátha meggondolja magát. Mert az esély nagy rá, de nem száz százalék.

2010. dec. 3. 12:26
 14/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.

Hát igen, még változhat a véleménye, de ha mégsem? Nekem még az a furcsa hogy nagy családban nőtt fel és mégis egyedül akar maradni.

Vannak körülötte gyerekek sok is szerinte, és látta a családban sőt végig kísérte a terhességet és az első heteket hónapokat és köszöni szépen de nem kér belőle.

Ez tényleg ilyen nehéz? (Tényleg akinek már van két gyereke gondolhatja hogy mégegyszer nem szülne?)

Nem akar kiesni a munkából még fél évre sem.

Ő azt mondja hogy nem tart vissza ha menni akarok, lefújhatjuk az esküvőt is.

Teljesen kivagyok, lehetek még boldog?

2010. dec. 3. 13:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Hali!

37 évesen szültem az első, és valószínűleg utolsó babómat (most 1,5 éves). Amikor összeházasodtunk a férjemmel (15 éve), úgy gondoltuk majd 1x lesz gyerek, de még bőven ráér. Azután, ahogy telt az idő, és megteremtettünk mindent, ami az élhető jövőhöz kell, már olyan jól elvoltunk, hogy elbizonytalanodtunk, biztos, hogy fel akarjuk rúgni az eddigi gondtalan életünket?! Végül, mégis a baba mellett döntöttünk, mielőtt késő. Nem bántuk meg. Persze az életünk fenekestől felfordult, de megérte. Viszont megértem a barátnőd álláspontját, érzéseit. Nem mindenki születik anyának. Pl. a húgomék soha nem akartak gyereket (már 18 éve házasok), náluk a pasi annyira egoista, hogy nem tudja elképzelni, hogy akár a saját gyermeke kedvéért lemondjon bármiről is.

2010. dec. 3. 13:47
 16/17 anonim ***** válasza:
54%

Én 26 éves vagyok, és 20 hónapos kisfiaim vannak. Szerintem ez az élet rendje. Én nászút után rögtön terhes lettem, de soha nem bántam hogy így alakult. Már a nehezén túl vagyunk, lehet velük jönni-menni, nem érzem hogy bármiről is lemaradnék.

Van olyan ismerősöm, aki 33 éves nő, és csak a szülőknek akart megfelelni a házassággal, majd mikor szóba került a gyerek, mindig vmi feltételhez kötötte: most a kocsi nincs kifizetve, most még panelban laknak, még utazni akar, stb. A vége az lett, hogy vettek egy gyönyörű kertes házat, kifizették az autójukat, mindenhová le tudtak utazni és épp válnak. Mikor jöttek babalátogatóba, a csaj tiltakozott, hogy ő bizony nem fogja meg, nehogy a kezébe adjam a babát. A férje örömmel fogta meg a kisfiaimat.

Nem akarlak megbántani, de le kell ülnöd menyasszonyoddal őszintén beszélgetni, és elmondani hogy neked mennyire fontos lenne a család, és Te nem akarsz lemondani a babáról. A neheze csak akkor jön, amikor megszületik a pici, és sír, fáradtan szoptatni kell, ezt anyai ösztönök nélkül nem lehet csinálni. Én sem voltam soha 1 anyatípus, imádtam bulizni, szervezkedni, 2 munkahelyen dolgoztam, pörögtem állandóan. De most az életem csak a fiúkról szól, nekik jó legyen, ők az elsők, de annyi örömet adnak, hogy most ettől vagyok boldog. És mi hárman vagyunk tesók, sajnos elég sokat kellett nélkülöznünk gyerekként, de soha nem fordult meg a fejemben, hogy csak magammal legyek elfoglalva. De ez csak az én véleményem, nem gondolkodhatok más fejével, hogy miért is nem jó babázni. Én sem gondoltam, hogy ennyire jó lesz anyának lenni, pedig ikrekkel nehezebb, főleg hogy 5 nap 8-tól 10-ig egyedül vagyok velük.

Nagyon nehéz döntés előtt állsz, remélem sikerül megtalálnotok a jó megoldást!

2010. dec. 3. 13:53
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az a tapasztalatom - környezetemben van néhány - hogy minél idősebb az ember, annál nehezebben képes alkalmazkodni, lemondani arról az életről ami van. Lehet, hogy a menyasszonyod még meggondolja magát, de lehet, hogy az idő múlásával, ahogy idősödik még kevésbé akar ilyan nagy változást az életében.

Én 33 évesen szültem , nem volt tervezett a babó, hanem úgy voltunk vele, ha jön örülünk neki, élvezzük az életet. Nagyon friss volt még a kapcsolatunk a párommal (én akkor már túl voltam egy váláson, ott nem lett baba) és pillanatra én is megijedtem, mi lesz, hogy lesz de fel sem merült bennünk, hogy nem akarjuk. Azóta sokminden megváltozott, megváltoztatta a kisfiúnk... de egy pillanatig sem bántam. Sőt... a legjobb ami velünk történ, hogy ő van nekünk!

2010. dec. 3. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!