Miért baj, ha cukor van a bébiételben?
Fájhat a pocakja tőle? "hozzászokást" okoz?...vagy egyszerűen csak ehet még eleget életében?
....vadászom én is a "hozzáadott cukor" nélküli gyümiket,de igazából nem tudom,hogy miért... :-)
felesleges kalória az anyatejtől veszi el a helyet főleg aki csak hozzátáplál.
akinek már foga is van ott a fogszuvasodást is jobban segiti.
igazán felesleges is mert a legtöbb baba megeszi az ételt hozzáadott cukor nélkül is.
Van aki azt mondja ráér majd később enni a cukros ételeket, meg hogy felesleges neki a cukor, meg hogy elhízik csak tőle a gyerek, nincs szüksége rá stb.
Pedig igenis az ágy fejlődéséhez kell a cukor! Én magam is megettem anno, most is megeszem, a gyereknek is adok édességet! Az ételt nem cukrozom fűszerezem, de kap sütit csokit kekszet péksütit!
A gyerek csak nézze ahogy a párommal eszem, vagy egyem dugiban?! A fogak ha helyesen vannak ápolva, nem romlanak meg!
Igenis, hogy kell a cukor, hisz az egészséges étrend része(normálisan fogyasztva, nem kilószám)
nálunk a bölcsibe eu-s konyha van, új szabályozás szerint
De a tejbegrizbe is tesznek cukrot(minimálisan)
szokja meg az izét, de azt mondom, hogy bőven ráér 1 éves kor után.
A bébiételekben pedig fruktóz van, tehát gyümölcscukor, ami természetes adalék,benne van magában a gyümölcsben is
köszönöm a válaszaitokat....
mindegyik hasznos volt,mentek a zöld kezecskék :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!