Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, ha cukor van a...

Miért baj, ha cukor van a bébiételben?

Figyelt kérdés

Fájhat a pocakja tőle? "hozzászokást" okoz?...vagy egyszerűen csak ehet még eleget életében?

....vadászom én is a "hozzáadott cukor" nélküli gyümiket,de igazából nem tudom,hogy miért... :-)

2010. dec. 3. 09:13
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

felesleges kalória az anyatejtől veszi el a helyet főleg aki csak hozzátáplál.

akinek már foga is van ott a fogszuvasodást is jobban segiti.

igazán felesleges is mert a legtöbb baba megeszi az ételt hozzáadott cukor nélkül is.

2010. dec. 3. 09:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én adtam neki a cukros bébiételt is. Sőt 7 hós kora óta kap az ételébe pici sót, és cukrot is amibe kell. Doki nénink is azt mondta, hogy adjak neki, mert szüksége van rá. De erről mindenkinek más a véleménye.Kisfiam amikor már tettem sót az ételébe jobban megette.Egyébként 6 hósan kezdtem hozzátáplálni.
2010. dec. 3. 09:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Van aki azt mondja ráér majd később enni a cukros ételeket, meg hogy felesleges neki a cukor, meg hogy elhízik csak tőle a gyerek, nincs szüksége rá stb.

Pedig igenis az ágy fejlődéséhez kell a cukor! Én magam is megettem anno, most is megeszem, a gyereknek is adok édességet! Az ételt nem cukrozom fűszerezem, de kap sütit csokit kekszet péksütit!

A gyerek csak nézze ahogy a párommal eszem, vagy egyem dugiban?! A fogak ha helyesen vannak ápolva, nem romlanak meg!

2010. dec. 3. 09:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Igenis, hogy kell a cukor, hisz az egészséges étrend része(normálisan fogyasztva, nem kilószám)

nálunk a bölcsibe eu-s konyha van, új szabályozás szerint

De a tejbegrizbe is tesznek cukrot(minimálisan)

szokja meg az izét, de azt mondom, hogy bőven ráér 1 éves kor után.

A bébiételekben pedig fruktóz van, tehát gyümölcscukor, ami természetes adalék,benne van magában a gyümölcsben is

2010. dec. 3. 11:37
 5/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat....

mindegyik hasznos volt,mentek a zöld kezecskék :-)

2010. dec. 3. 13:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekünk a doktornőnk mondta, hogy megterheli a veséjét a hozzátáplálás elején adott cukor és só. A gyümölcscukor természetes, és azt könnyű lebontani a kicsi szervezetének. Persze később én is adtam minimális cukros és sót, de a kezdetekkor elkerültem.
2010. dec. 3. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!