Újszülöttel plázába, hipermarketbe? Mi a véleményetek?
A szivem szakad azokért a pár hetes babákért, akik önkívűletben sírnak a pénztárnál. Az én 34 éves fejemet is megviseli az a zaj, a fények, a zene, hát még azokét a fejletlen idegrendszerű csöppségekét, akiket a délutáni csúcsforgalomban odacibálnak. Nem hiszem el, hogy 2 hetente apuka vagy nagymama nem tudna vigyázni rám, amíg anya kicsit kimozdul. Az én közel 1 éves fiam kb. 3-szor volt ilyen helyen (persze a piac, közért, Rossmann stb. az más).
Ettől függetlenül mindenki véleménye érdekel, ígérem senkit nem fogok lepontozni.
Én 6 hetes kora óta mindenhová magammal viszem a babámat. Igaz, egyedül nevelem, de ennek nem csak ez az oka. Nem vagyok híve annak, hogy otthon, búra alatt tartsam a gyereket.
Most egy éves, és akárhová elvihetem, nagyon barátkozós, nagyon érdeklődő, kíváncsi. Mindenkivel beszélget (eladók, stb), fordászatban tágra nyílt szemekkel nézi ahogy száírtják a hajam, majd inti, hogy neki is :) Soha nem volt gondom vele, soha nem volt sírós (ez nem tudom, hogy szoktatás, vagy genetika, de ez a gyerek egy év alatt esküszöm kb 10 órát sírt összesen). Ja, és beteg sem volt, életében egyszer volt egy torokgyulladása, 3 hetes korában, amikor még otthon őriztem (a doki szerint a szülészeten szedte össze).
És még ami nagyon érdekes, az én gyerek életéből kimaradt a szeparációs szorongás, pedig csak én vagy neki.
Szóval szerintem ez egy összetett dolog, nagyon sok függ a gyerek természetétől, szoktatás kérdése is, meg hát egyéb körülmények is közrejátszanak. Mi így csináltuk, és bejött. Lehet, hogy egy gyengébb immunrendszerű, sírósabb gyerekkel másképp lenne, ha nem élvezné a kis túráinkat, akkor nyilván én sem erőltetném.
Kedves 22:30!
Szívemből szóltál, pontosan így vagyunk mi is.
Nézd, ha valakinek nincs lehetősége arra, hogy egyedül menjen vásárolni, és magával viszi a gyereket, akkor az nem katasztrófa.
Nem mindenhol van lehetőség ilyen olyan programokra, ide oda elmenni. Nálunk pl csak a hiper létezik, ahol vásárolni lehet. Most mit csináljak? Hagyjam otthon egyedül, míg vásárolok vagy éhezzünk, mert nem tudok elmenni nélküle. HM?
Ettől függetlenül, az a havi 2 alkalom nem hinném, hogy ártana neki. Nem korzózni járunk a hiperbe, plázába, hanem vásárolni. A mindennapi élethez elengedhetetlen dolgokat vesszük meg.
Ettől függetlenül minden nap sétálunk, naponta 2szer 2 órát, kint a friss levegőn.
Utolsó vagyok.
Még annyit hozzáfűznék hogy a már nagyobb, 3 évesem soha nem szedett össze semmilyen nyavaját ilyen helyeken, pedig beletettem a bevásárlókocsiba, beleültettem az autós bevásárló kocsiba is... Nem lett rossz a látása a "fényár" miatt, nem lett süket a "zajtól".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!