Újszülöttel plázába, hipermarketbe? Mi a véleményetek?
A szivem szakad azokért a pár hetes babákért, akik önkívűletben sírnak a pénztárnál. Az én 34 éves fejemet is megviseli az a zaj, a fények, a zene, hát még azokét a fejletlen idegrendszerű csöppségekét, akiket a délutáni csúcsforgalomban odacibálnak. Nem hiszem el, hogy 2 hetente apuka vagy nagymama nem tudna vigyázni rám, amíg anya kicsit kimozdul. Az én közel 1 éves fiam kb. 3-szor volt ilyen helyen (persze a piac, közért, Rossmann stb. az más).
Ettől függetlenül mindenki véleménye érdekel, ígérem senkit nem fogok lepontozni.
Én egészségesnem tartom, ha a babát nem zárjuk be a négy fal közé, hanem szépen, fokozatosan hozzászoktatjuk a külvilághoz és a társasághoz.
A lényeg a fokozatosságon van. Épp ezért nem tetszik, hogy pár hetes újszülöttet visznek zajos, vibráló fényekkel, emberekkel és fertőzésekkel teli közegbe, tömegbe. Egyszerűen nem neki való akkor se, ha ilyenkor még jórészt alszik.
1 hónapos volt mikor elvittük a Westendbe. Új ruhákat kellett vennem magamnak, mert a régiek kicsik voltak, de a terhes ruhák nagyok.
Mamik vidéken 250 km-re, férjem 6-18 melózik. Na de otthon sem tudtam hagyni vele ha vasásrnap nem dolgozott a párom, mert 2 óránként cicizett a lányom, annyi tejem meg nem volt hogy lefejjek.
1 hónaposan nagyon élvezte, nem aludt egy percet sem, nèzelődött párom öléből! Azóta is minden hónapban elmegyünk, szeret nézelődni, szaladgálni, a mekis kaját:) ez a kikapcsolódás nekem, neki meg kimozdulás
mi is múltkor döbbenten néztük a férjemmel, hogy a karácsonyi tömegben pár napos ordító bébivel álltak a sorban a kedves szülők :( előreengedtük...
de azért túlzásba se kell esni, pár hónapos babák már simán élvezhetik :) na jó nem a sorbaállást ;) én babám 1 éves, hetente járunk auchanba, imádja :) a sok ember, a játékok, a sok érdekes látnivaló :) fél éves kora óta (mikor stabilan ült és bele tudtuk már ültetni a bevásárló kocsiba) jön velünk :) előtte nagyszülőknek lepasszoltuk a nagybevásárláskor és hétköznap kis tescoba vásároltam vele.
Kislányom 3 hetes volt, mikor először voltunk Tescoba. Miért? Mert örültem végre, hogy kimozdulhatok a 4 fal közül, és egyet vásárolhatok. Végigaludta.
Szeptemberi születésű, decemberben a karácsonyi nagybevásárlást az Árkádban intéztem. 8 órát ott voltunk, közben 2szer szopizott, babakocsiban aludt. Egyszer sem sírt.
Szerintem nem lesz attól egy babának semmi baja, ha nem csak otthon van.
Persze nem állandóan vásárolni járunk mi sem, de egy hónapban 1-2 vásárlást kibír, Tescóért kifejezetten rajont.
Köszönöm mindenkinek.
Én is alig vártam szülés után, hogy a másfél óráig ciciző gyereket lepasszolhassam. Anyukámék vigyáztak rá alvás közben, amíg a férjemmel elmentünk vásárolni. Most is inkább anyósomra, vagy a férjemre hagyom, mikor 2 hetente nagybevásárolok. Egyébként mi is minden nap megyünk a babával valahová, ha mást nem, kisétálunk a főtérre és vissza, én sem bírom a 4 fal között.
Mi is vittük a gyerekeket ennyi idősen, ha vásárolni mentünk. Vagy aludtak, vagy "nézelődtek". Soha nem sírtak.
Én azt nem értem, miért kell "bezárni" a babát a lakásba. Semmi baja nem lesz a plázáktól a babáknak, gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!