Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mutassam meg dokinak, baj van?

Mutassam meg dokinak, baj van?

Figyelt kérdés
Kisláynom 2.5 hós az utóbbi hetekben (2 hét) nem hízza azt a minimális mennyiséget amit szoktak mondani. 3290g született most 5510 g volt múlt hét szombaton. Eddig szépen hízott hetente 300 grammot is. Most az elmúlt héten csak 60-at. Szépen eszik, csak anyatejet kap igény szerint szoptatom. Nem nyűgös, mosolyog jókedvű az éjszakát átalussza és napközen is sokat alszik. Nemrég elkezdte cummizni az újját is. Kezdek nagyon aggódni miatta. Mit tanácsoltok?
2010. dec. 2. 13:10
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Szia! Azért csökkent a hizás mert igy természetes. Gondolj bele ha heti 300 gr.ot hizna egy éves korára mennyi lenne? Ahogy irod nem nyűgös, aranyos kisbaba akkor nem kell aggódj. Örülj hogy átaludja az éjszakát és nappal is sokat alszik. Áldás!!
2010. dec. 2. 13:14
 2/8 anonim ***** válasza:

6 hónapos korára kell megdupláznia a súlyát.

Feltételezve, hogy minden hónap 4 hetes, ha a gyereked heti 300 grammot hízna, 6 hónapos korára több mint 10 kiló

lenne...

Nem kell hetente híznia és nem is kell a súlyán aggódni. Az orvos majd szól, ha gond van-úgyis viszed havonta csecsemő tanácsadásra.

2010. dec. 2. 13:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Eddig hizott több mint 2 kilót ,nem értem mi a baj?

Lassult hízása, ennyi, nem fog mindig olyaan sokat hízni, szép is lenne.

Nem tudom, neked mi a minimális mennyiség, de ha egy anyatejes baba meghízza heti 80-100 gramot (haviból számold mindig vissza), akor az teljesen jó.

Minden héten- ugyanazon napon, ugyanabban az időben- megméred és azoknak veszed a havi átlagát, vagy csak ahvonta méred, az is jó.

Szoptass továbbra is igény szerint, dokihoz meg felsleges elmenni, úgyis csak megtömné tápszerrel.

Ha nem éhes, jókedvű, akkor semmi gond.

Az én lányom havonta hízott fél kilókat, 6 hónapig csak anyatej és még most 20 hósan is töbször cicizik

sz: 3950

1. hó: 4330

2. hó: 4960

3. hó: 5470

4. hó: 5900

2010. dec. 2. 13:19
 4/8 A kérdező kommentje:

Igazatok van:)

Köszönöm még ki sem számoltam hogy ha mindíg ennyit hízna mekkora lenne....

de akkor miért riogatak ezekkel a számokkal 120-150 között kell hízni hetente stb...

2010. dec. 2. 13:19
 5/8 anonim ***** válasza:

És duplázni , meg triplázni sem kell, ez egy elavult dolog.

A fiam sem volt félévesen 8,8 kiló, egy évesen meg 13,2.

lányom sem volt majdnem 8 kh 6 hónaposan és majdnem 12kg 1 évesen.

előző

2010. dec. 2. 13:21
 6/8 anonim ***** válasza:

13:19, 13:21-es

Ki riogat??

Engem egyik gyereknél sem riogatott senki, pedig a fiam már több mint 10 éve született.

2010. dec. 2. 13:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos a mai babás világban szűrni kell az információt mert ha nem teszed a babád két éves kora előtt gyomorfekélyben fogsz elhalálozni az idegeskedés miatt:-))
2010. dec. 2. 13:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Igaz, köszönöm-utolsó:)
2010. dec. 2. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!