Hogyan segíthetnék a 11 hónapos kislányomnak, hogy könnyebben el tudjon aludni?
Nagyon nehezen tudom elaltatni a kislányomat. Már minden baja van, dörgöli a szemét, látszik, hogy nagyon álmos, de ha lefektetem, azonnal sír - jobb esetben állandóan föláll, fölül - mindent elkövet, hogy ne kelljen aludni. Ez nappali alvásnál és este is így van. Van amikor több, mint egy órát küzdök vele, mire végre elalszik. Közben meg a nagyobb testvére (5) vár, hogy menjek már és olvassam neki az esti meséjét :o(
A nagyobbat is sajnálom, mert este neki is nagy szüksége lenne egy kis kényeztetésre ... külön lelkiismeretfurdalást okoz, hogy mindig olyan türelmesen vár. Már majd elalszik szegény, de hősiesen kitart.
Mások is így küzdenek ezzel az altatással vagy én csinálok valamit rosszul? :o(
Nem lehet,hogy nem eléggé fáradt el és nem álmos?
Nálunk is így volt. Jobban érdekelte minden más az alvásnál. De átmeneti időszak volt. Megmagyaráztam neki, hogy most alszunk, mert mindenki alszik ilyenkor.
Te mindent jól csinálsz, csak a kislányodat jobban érdeklik a napközben átélt dolgok feldolgozása.
Nem tudom delutan meddig engeded aludni? Ha tul sokaig, akkor talan nem lehet elegge almos.
Es azt nem tudod megcsinalni, hogy o is meghallgatja az esti meset a naggyal egyutt, vagy o meg nagyon keverne ott, ugye? Szegeny nagyobbik, ot sajnalom inkabb, mert a kicsinek van eleg ideje napkozben aludni. O azt csinal amit akar, de a nagyobbiknak mar ott az ovi, neki mar van programja.
Setalj veluk delutan, a levego jot tesz nekik, bar tudom, hogy hideg van.
Vagy probald csak lefektetni, es otthagyni az agyaban, es ne menjel be hozza, aludjon el egyedul.
Olvasd el az "Aludj jól gyermekem!"c-könyvet! Nekem nagyon bevált! Igaz, kicsit drasztikus, de most a jövődről van szó!
Sok szerencsét!
I.
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat és a javaslatokat.
Nem hiszem, hogy "túlaltatom" napközben a kicsit. Régebben 2x aludt egy nap: de. egy félórát és délután (ebéd után) kb. 1 max 1,5 órát.
Most már teljesen egyértelmű, hogy nem igényli a kétszeri alvást. Ezt nem is eröltetem, de egyszer legalább csak kell aludnia napközben is egy egyévesnek ...
Valószínűleg az van, amit írtatok is, hogy most minden érdekesebb az alvásnál és még akkor sem akar aludni, ha már a szeme ragad le. Azonnal felélénkül és minden baja lesz, ha megpróbálom lefektetni.
Valaki írta, hogy hagyja ott, majd elalszik magától.
Ez nálunk biztos nem működne. Iszonyú bőgés lenne, ha ott hagynám. Csak magammal szúrnék ki, mert nagyon felzaklatná magát és még reménytelenebb lenne a nyugodt alvás.
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy valóban nyugodtan alszik az a kisbaba, aki álomba zokogja magát ...
Most egyelőre a kifárasztás stratégiája mellett döntöttem.
Ha nem alszik, kihozom a hálószobából és folytatjuk a nézelődést, a mászást meg a játszást és újra beviszem, ha megint látom rajta, hogy fárad. A gond akkor van, amikor már azért is sír, ha kiveszem az ágyból.
Este 100%-os teljesítménnyel bevontuk apukát. Ő van a kicsivel addig, amíg én mesélek a nagyobbnak, aztán átveszem a kicsit addig, amíg el nem alszik ...
Remélem, hogy tényleg csak átmeneti lesz ez a "nemalszom"-dolog, mert ez így mindenkinek nagyon fárasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!