Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy eves kislanyomnak nagyon...

Egy eves kislanyomnak nagyon folyik az orra. Orrszivoval nem hagyja hogy kiszivjam, ha megtorlom ordit. Ejszaka nem tud aludni. Valami jo otlet esetleg?

Figyelt kérdés
2010. szept. 5. 20:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy én vagyok drasztikus, de nekem még a két éves lányomat is le kell fogni orrszívózáshoz. Egyedül vagyunk éjjel nappal, segítségem nincs. Kifújni még nem tudja az orrát, bár kéri, hogy fújjuk, de a szájával fúj. Így marad az orrszívás. Ha muszáj hát muszáj.
2010. szept. 5. 20:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek hanyatt a földön, te ülsz a feje mögött, feje a két combod között, hogy ne tudja rángatni, karjai a combod alatt. Másodpercek alatt kiszívod, és tud aludni. Jobbulást a kicsinek!
2010. szept. 5. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem tudzs mást csinálni, csak a porszívózást. Inkább, mint homloküreg gyulladást kapjon.
2010. szept. 5. 21:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg csak az orrszívó a megoldás. Gyerekecske a földön fekszik, én szemben vele "rátérdelek" a 2 kezére, a kezemmel tartom a fejét, 10-20 mp és kész is az orrszívás. Egyébként kezdődő náthára van 1 tutti tea, izzasztó tea meghűlésre, ez a neve, gyógszertárban kapható, pici babának is adható. Ha az 1. napon adsz neki, ki sem fejlődik a nátha! Nálunk most is bevált hétvégén. 1 nagy bögrében kell 1 filtert áztatni, lefedve 10 percig, pici cukor v. méz mehet bele, de alapból is édeskés a benne levő növényektől. A lányom imádja és tényleg használ.
2010. szept. 5. 21:08
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Próbáld ki az orrszívót és megtudod milyen szar az, miért nem szeretik a gyerekek! Próbáltad már? Szörnyűűű... Gondolom fáj nekik és olyan, mintha meg akarnának fulladni, elszívod a levegőt.

Kérdezd meg a gyermekorvost, mit lehetne tenni orrszívó nélkül.

2010. szept. 5. 21:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg kézi orrszívóval. Nekem csak azt hagyta a fiam, kíméletesebb is, és ki tudtam vele szívni, viszont eleinte nekem is le kellett fognom, aztán megértette, hogy attól jobb lesz neki, és már tartja az orrát.
2010. szept. 5. 21:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretik az orrszívást, szinte minden baba, kisgyerek tiltakozik ellene.

Muszáj lefogni, nem lehet ő az erősebb!

Ha nem szívod le a trutyit, felhúzódhat és lehet belőle jó kis homloküreg gyulladás, vagy arcüreg gyulladás.

A kézi orrszívó nem sokat ér, az csak azt szívja ki, ami elől van. De ami hátrébb, azt nem, és pont emiatt alakulhat ki a szövődmény!

Én voltam kórházban a kisfiammal, tök más betegség miatt, de az osztályon lévő babáknak, gyerekeknek csak úgy tudták leszívni az orrát, ha valaki(nem anyuka) lefogta a gyereket.

MUSZÁJ!!!

2010. szept. 5. 21:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

21:09

Mi fáj benne?

Semmit, de tényleg, semmit nem lehet érezni, egyszerűen sírnak. Az enyém hajmosásnál, körömvágásnál, sőt, mostmár pelenkázásnál is, és szerintem nem Ő az egyedüli.

De ha egyszer muszáj...

Inkább a sírás, mint hogy szövődményei legyenek.

És ahogy a 20:59 írta. Nekem is csak így megy.

2010. szept. 5. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

21.09

Én kipróbáltam. Egyáltalán nem fáj, csak hülye érzés. Neki sem fáj, hiszen miután megszokta (egy makacs nátha miatt 3 napon át naponta vagy 5-6 alkalommal szívtam neki), már nem is tiltakozott, le se kellett fogni.

Inkább visszakérdezek: tudod te, mennyire fáj egy homloküregmosás? Ahhoz képest a porszívós orrszívó sétagalopp. És a kézi orrszívó a homloküreggyulladással szemben kb. annyit ér, mintha csak letörölnéd a váladékot, amikor kifolyik - semmit:(

Úgyhogy hajrá porszívózni, mert az nem fáj a homloküreg- arcüregmosás meg baromira:(

2010. szept. 5. 22:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy melyik orrszívót használod. Mi a csapra szerelhetőt használjuk, és nálunk minden simán megy. Először anya csinálja (úgy tesz), aztán pedig a 20 hónapos kisfiamnak szívjuk. Ez így ment az első perctől kezdve és elfogadta. (Egyébként kipróbáltam: NEM FÁJ!) Meg kell próbálni elbohóckodni. Nálunk az első 1-2 alkalom volt nehézkes, de bohóckodva pillanatok alatt végzünk. Tudom, minden gyermek más, de csak ez a megoldás van. Sok szerencsét, és kitartást kívánok!
2010. szept. 5. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!