Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkezdenétek a hozzátáplálást?

Elkezdenétek a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Babám 2 és fél hónapos. Étkezéseinek 1/3-a szopizás, (ennyi van) 2/3-a tápszer. Úgy tudom, hogy anyatejes babáknál 6 hósan kell elkezdeni a hozzátáplálást, tápszereseknek 3 hósan. Mi melyik kategóriába tartozunk? Mikor kezdjem el a gyümülcsleveket, majd a többit?
2010. nov. 30. 12:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia.Maj csak 4 hósan.:)azért még nagon korai lenne.:)
2010. nov. 30. 12:56
 2/7 Nostro the overlord válasza:
Szerintem is várj még vele.
2010. nov. 30. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tápszeres babáknál 4 hónaposan lehet elkezdeni hozzátáplálni.Szerintem 2,5 hónaposan nagyon-nagyon korai.Én várnák még 1 hónapot.
2010. nov. 30. 12:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
tápszeresen is csak 4 hónaposan lehet elkezdeni, feltéve, hogy már semmi értékelhető mennyiségű tej nincs.
2010. nov. 30. 12:58
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

6 hós korig a legjobb a kizárólagos anyatej. ha nincs, akkor kizárólagosan tápszer. Ráérsz a hozzátáplálással.

[link]

Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztõrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztõenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az elsõ falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielõtt újabb ételekkel ismertetnénk meg.

2010. nov. 30. 13:01
 6/7 anonim ***** válasza:
4 hónapos koráig mindenképp várj vele.
2010. nov. 30. 13:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi anyatejesek vagyunk, de úgy vettem észre h az már kevés neki, megbeszéltem a doktornéniével és azt mondta h 4hósan el lehet kezdeni. Szerintem várd meg a 4hónapot. A 3hónap még nagyon korai! A pici hasa és az emésztőrendszere nem áll rá készen. Én 4hósan adtam neki rizspépet, sütőtököt.
2010. nov. 30. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!