Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik idegesek voltak...

Anyukák, akik idegesek voltak a terhességük alatt, mennyire látszik meg a babádon?

Figyelt kérdés

Én rengeteg ideget nyeltem egész végig. Vannak neki ilyen boxoló mozgásai, nem tudom hogy pl az más babánál van e? SOkat nyöszörög álmában, és rángatózik is. mikor még cicizett, sokszor nagyon görcsös volt, megfeszitette magát, és szabályosan lehetett látni sokszor (nem csak mikor ciciezett) hogy tiszta ideg az egész gyerek!

Ti észre vettetek hasonló dolgokat? Mennyi idős a csemete?

(Mi 7 hetetsek vagyunk)

2010. nov. 30. 12:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát, nekem volt okom idegeskedni végig a terhesség alatt, de hál' Istennek, nyugodt, kiegyensúlyozott a babám. Eleinte sírós volt, de már "nagyfiú", lassan egyéves, és boldog, nyugis baba. Ilyen tüneteink, amit Te írsz, nekünk egyáltalán nem voltak, és nem is hiszem, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy Te ideges voltál végig.
2010. nov. 30. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát nekem is kijutott a jóból terhesség alatt (anyósomék nem örültek az unokának, majdnem kirúgtak a munkahelyemről, költöznünk kellett,...)

A babám szerencsére nyugodt kisfiú! Lassan 10 hónapos, és a fogzáson kívül nincsenek rossz napjai! Bárkire mosolyog, nem fél az idegenektől, és egész jól eljátszik magában is!

Az egyetlen gyanús dolog, ami esetleg az idegeskedésnek köszönhető, hogy a 35. héten beindult a szülés! Persze nem lehet tudni, hogy tényleg amiatt volt-e...

2010. nov. 30. 12:32
 3/7 kisnita ***** válasza:
Nekem nagyon parás terhességem volt. Most nem akarom leírni, hogy miken mentem keresztül mert nagyon hosszú lenne, de fizikailag is meg lelkileg is nagyon megviselt voltam. Lekopogom, hogy semmi nyoma nem maradt a kisfiamon szerencsére.
2010. nov. 30. 12:34
 4/7 anonim ***** válasza:
érdekes amit írsz. most, hogy olvastam amit írtál, feltűnt, hogy tényleg nyugtalanabb volt a második terhességem és valóban nyugtalanabb természetű a második kisfiam.
2010. nov. 30. 12:45
 5/7 anonim ***** válasza:

szia ezek a megfeszülések nem lehet hogy azt jelzik hogy fáj a hasa? sztem nem kell hogy összefüggés legyen. minden fajta terhességből születik minden fajta baba. :)

amúgy ha aggódsz kérj beutalót a gyerekorvostól a neurológiára, és ott megvizsgálják, minden rendben van e az idegrendszerével.

2010. nov. 30. 12:54
 6/7 anonim ***** válasza:

A terhességem elején azért voltam ideges, mert volt már vetélésem, aztán meg mindenféle toxémiás problémáim voltak, folyamatos kórház, hát nem volt egyszerű és mondhatni nagyon nyugodt napon sem volt. Ehhez képest egy végtelen nyugodt, szinte soha nem sírós babát "kaptam cserébe". Nekem szerencsém volt.

Valamennyi összefüggés egyébként biztosan van, a gyerekorvosnál is minidg csodálkoztak, hogy az én kicsim mennyire tűrte az öltöztetést stb. picinek is, és a doki mindig azt mondja, hogy ahol normálisak a szülők, ott normális a gyerek is. Ezt szerintem úgy érti, hogy ha kiegyensúlyozottak a szülők, nincs hangos veszekedés stb, akkor a baba is biztos nyugodtabb.

Nem lehet, hogy hasfájós a babád? Én erre gondolnék a helyedben és próbáljatok ki valami készítményt pl. infacol, hátha segít és tényleg csak a hasa fáj. Vagy melegítő párnácskát a pocijára tenni, az is segíthet.

2010. nov. 30. 13:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem hasfájós, mert sirni nagyon ritkán sir, csak ha éhes, v álmos...! Csak sokkal "türelmetlenebb", feszültebb baba, mint az ismik babái.

Nekem olyan problémáim voltak, mint:apám többszöri öngyilkossági kisérletei, anyósék szét akartak költöztetni páromtól, párom sem kimélt idegileg...

Olyan ideges voltam sokszor h fel tudtam volna robbani...! Tudjátok milyen az mikor a tehetetlenség, a düh, és a harag együtt párosul?!

2010. nov. 30. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!