Estére du. -ra kevesebb tejem van, miért? Hogyan tudok segíeni ezen?
azt mondják minél többet fejed annál többet termel.
de ez baromság már bocsi..eleinte nekem is ömlött
bár nekem nem tudott szopni a kisasszony ezért szépen el is apadt de 4 hónapig durvulásig fejtem és fejtem 2-3 óránként az utolsó cseppig szó szerint utána már hiába fejtem megint 3 óra múlva semmi nem jött
a lényeg hogy hagyd hadd termelődjön nem kell óránként nyomogatni kínozni szegény cicit..
TAPASZTALAT hidd el..
szerintem ne igyál ásványvizet..csak sima vizet
és ha muszáj tápozni akkor muszáj
amikor már épp alig volt tejem akkor amit lefejtem
hozzáöntöttem a táphoz és úgy itta..
de túléltük tápszerrel végül is az első 4 hóban csak anyatejet evett de már nem bírtam idegileg a nap 24 órájában tartó fejést na meg a cicim képzelheted..úh..
na mindegy szóval nyugi majd kialakul
BESZÉLD MEG EZT A VÉDŐNŐVEL.
egy 8 hós kislány anyukája
pontosan nyugtasd meg magad hogy te MINDENT MEGTETTÉL
én is így voltam anno...nyugodj meg és beszélj akivel kell..
Na, azért ne nyúlj rögtön a tápszer után! Az anyatej sosem állandó összetételű, egy szoptatáson belül is más-más, de napszakonként is az: este sűrűbb, zsírosabb, laktatóbb, de kevesebb, reggel több, de hígabb. A babád lassan 3 hónapos lesz, ilyenkor minden baba fejlődési ugráson esik át. Ilyenkor ők maguk "csinálnak" maguknak elegendő tejet, ha hagyjuk... Ha éhesnek látod, tedd mellre, akár sokkal sűrűbben, mint eddig. Így néhány nap múlva megfelelő mennyiség fog termelődni. Ha most pótolsz, akkor hiába csinálsz bármit, a szervezeted nem kap infót, hogy kevés a tej, így nem is termel többet. A legjobb tejserkentő maga a babád! Az, hogy már nem durran be két szoptatás között a melled, csupán azt jelenti, hogy a tested tudja a dolgát, beállt a kereslet-kínálat, nincs túltelítődés. Sajnos a legtöbb anyuka épp ilyenkor bizonytalanodik el, mert sokan a pótlást tanácsolják... Ami azt eredményezi, hogy a baba hamar átáll a kényelmesebb cumisüvegre. Arra figyelj, hogy a túl sok folyadék is károsan befolyásolja a tejtermelést! Napi 3-3,5 liternél több fogyasztása teljesen fölösleges ilyenkor télen! A homeós bogyó túl hosszas szedése is lehet apasztó hatású! Inkább szoptasd a picit igény szerint, akár 2 óránként néhány napig, ez meg fogja hozni a kívánt hatást! Az, hogy egész éjjel alszik, azt jelenti, tökélets a tejed!!!! Különben sincs rossz tej, az mindig a te babádnak készül, az ő igényei szerint! Persze, csakis akkor, ha amikor kell, hozzá igazodunk! [link]
A mérleget ted el, elég hetente 1x mérni, mert a minden tetés utáni mérés nagyon megtévesztő lehet épp azért, mert az anyatej nem azonos a tápszerrel, azaz szopi közben is változik az összetétele. [link]
Amíg a babád hetente minimum 12 dekát hízik, ne aggódj! Ő tudja, mit tegyen, ha éhes, neked csak őt kell figyelned :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!