Nem szoptatós anyukák mit adtak enni a manótoknak egész nap, hogy változatos legyen? Az én kisfiam nem eszi meg a tápszert.

Mennyi idős a picúr? Mert az sok mindent befolyásol :) Az első hónapokban nem adatik meg a nagy változatosság...
Ha nagyon pici a baba, akkor a rizspépet mondják. Több ismerősöm rizspépen nőtt fel, mert nem bírták a tápszert.
Az én lányom 9 hónapos, már mindent eszik a tejet, a mézet, a tojást és a lisztet kivéve. De csak darabosat hajlandó, semmi pépeset nem eszik meg (vagyis semmi tápszer, szintén). Próbáld meg a tápszert valami darabosra cserélni, hátha az jobban tetszik neki. A másik trükk nálunk, hogy én kezdem el enni a kaját, és ettől ő is szeretné, mert az "nagyos". És pl. megfigyeltem, hogy a sós ízeket jobban szereti, mint az édeset. A tápszer pedig általában édes, próbálkozz joghurttal, vagy paradicsomlével, az nem édes annyira.
Imádja pl. a párolt krumpli-sárgarépa-póré köretet párolt husival, de a csirkemájas rizottót is nyelte. Mindent én főzök, villáéval összenyomkodom, só nélkül, cukor nélkül.
A babakeksz ellen vagyok, szerintem nem jó, sok benne a cukor és búzaliszt is van benne (bár azt hiszem van gluténmentes is). Ha már keksz, akkor inkább a sima háztartási, friss reszelt almával.

1. vagyok
akkor már husit ehet, csirke, pulyka, marha...
teljes kiörlésű rizs és gabona,
gyümik tárháza.
tejpép,
ehet mindenféle jó éjt papit

2. vagyok: az már jó kor! sok minden jöhet :) A lényeg, hogy kis adagokkal kezd, ha lehet délben, és figyeld, hogy nem lesz-e hasmenés, vagy hasfájás tőle. Ha két-három alkalommal oké minden, bátran adhatod.
Egy elég szigorú "modern" étrendet találsz itt:
régebben ennél sokkal lazábbak voltak, most ez a hivatalos sorrend. Mi nagyjából betartottuk, de van, amit korábban kapott már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!