Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálnátok másképp, a...

Mit csinálnátok másképp, a mostani tapasztalataitok birtokában?

Figyelt kérdés
Elsősorban első babás anyukáktól kérdezem, hogy néhány hónap után van-e olyan tanács, amit megfogadtatok és bevált, vagy olyan, amit még egyszer nem tennétek meg. Hátha segítünk a most ezeket az oldalakat böngésző kismamáknak!
2009. jan. 15. 15:13
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Nem tenném meg, illetve csinálnám a leírtak szerint:

- rászoktatni a cicin való elalvásra: könnyű beleesni ebbe a csapdába, de hosszútávon megbosszulja magát. 10szer olxan nehéz leszoktatni róla. Helyette megtanítanám(mint ahogy a tévedésemre ráeszmélve komoly erőfeszítések árán meg is tanítottam) egyedül elaludni. Nem könnyű, sok sírás volt az első 2-3 hétben, de most utólag azt mondom, örülök az elszántságnak, mosolyogva alszik el magától azóta.

- Az éjszakai felkeléseket leépítettem volna már 2 hónapos kora után. fél éves volt mikor nekiláttunk a felkelésekről való leszoktatásának, de túl késő volt,. nagyon megszenvedtünk vele. sőt, méga mai napig küzdünk, mivel nagyon cseles a drága, újra meg újra pár hettente megpróbálja, hátha vissza tudja csempészni az éjszakai cicizést.

- Nem venném mindig a karomba. Ezt nagyjából jól csináltuk. Sokat hagytuk egyedül játszani, így a mai napig örömmel foglalja el magát egyedül is, nem kell minden pillanatban csak vele foglalkozni. Ez így, hogy úton van a kistesó, nagy kincs szerintem.

- Nem hagynám ki a járókát. Bizonyított, hogy a figyelem fejlődésére fantasztikus hatással van. Nem ezért szoktattunk bele, de látványosan látjuk rajta ezt a változást is.

- Mindig következetesen tanítottuk meg neki a NEM-et, ezzel kapcsolatban azt látom nagyon meghálálta magát a dolog.

Röviden ennyi, bár még 1000 dolgot lehetne felsorolni.

2009. jan. 15. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A babám 1 éves és én: több folyadékot innék és többet pihennék a megfelelő tejtermelésért,nem falnám hangulatjavítóként az édességet,nem engedék be 1 látogatót sem az első 6 hét alatt,nem tenném a házimunkát a gyerek elé(bár ez a "kedves" látogatók miatt volt),lazábbra venném a napirendünket,nem hallgatnék azokra,akik szerint csak 3-4 óránként kell szoptatni és igyekeznék kiélvezni minden percét az új helyzetnek.Tudom,ha lesz 2 baba erre fogok törekedni és igyekszem majd az esetleges császármetszést nem kudarcként megélni.

Ezeket nem venném meg,mert nem sok hasznukat vettem:kenguru,pelekataró kuka,fürdető karika,elektromos orrszívó.

Ezeket pedig nagyon hasznosnak találom:hordozó kendő,légzésfigyelő bébiőrrel,pihenőszék.

2009. jan. 15. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam 4,5 hónapos és talán ezeken a dolgokon változtatnék ha lehetne:

Mikor megszültem még csak meg sem mutatták,kb 1,5 óra múlva láthattam.Pontosan nem mondták miért,talán azért mert kába voltam a sok vér veszteséftől....de hát akkor is.

Nem vennék neki annyi ruhát,főleg nem 2 részest,mert kényelmesebbek az egybe rugik mint pl egy gumis dereku gatya+poló.

Nem vennék előre annyi játékot....csörgőt...

És nem vennék az alábbiakból előre:

cumi (az ajándék csomagokban ugyis kapsz)és nem is használtam

cumitartó lánc

cumisüveg sosem használtam

sterilizáló sosem használtam

mellszívó kézi (bár ezt azért használtam,de csak pár napig)

tutyi (kiscipő) sosem használtam

bébi körömvágó olló (semmit nem ér ugyanis a gyerek hajlékony körmét félbe hajtja.)egyszóval sima felnőtt körömvágó

fördető,hintőpor,olaj,sampon. (mert ezekből mind olyat vettem ami illatosított,szinezékes,alkoholos és a kórházba hívták fel a figyelmem pl a babé termékekre amik ezeket mind nem tartalmazzák),mi használtuk el

zoknik hada

kiskesztyű hogy ne karmolja magát,sosem használtam

sok sapi 2,bőven elég

előre vettem pelenkázótáskát,persze a kocsihoz is adtak....

éjjeli fény,minek csak a konektort világítja...

azt hiszem ennyi de elég is.

Viszont amit nem bántam meg:

szagzáró kuka de olyan amibe nem kell pótzsákot venni mert az aztán nagyon drága,hanem sima szemetes zsákkal működik

pihenőszék ami teljesen elfektethetö vagy ültethető

légzésfigyelő+bébiörző

És fogadjátok meg hogy a gyerek amig magától kitámasztás nélkül nem tud ülni addig minden vízszintesen legyen amibe teszitek. Kivétel a hordozó ha autótok van de abban is csak nagyon nagyon rövid időre!

4 hós korában max 1-1,5 órát tölthet benne,elötte max 30

percet.

Ha itatni kell ne teát hanem vizet. Nincs benne cukor pl.

ne kezdjétek el hozzátáplálni már 4 hósan. Minnél tovább szopizhasson.

Ja és pelenkából olyat vegyetek ami nem fehérített és nincs átitatva mindenféle ápoló balzsammal.

Biztos van még számos dolog ...ennyi jutott eszembe

2009. jan. 15. 15:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

az előző vok:

Nem ragaszkodnék a kórházban erőltetett 4 óránkénti etetéshez,.IGÉNY SZERINTI SZOPTATÁS!

Éjjel sem kell felkelteni,ha éhes felsír ugyis

2009. jan. 15. 15:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat: pont ilyenekre gondoltam! Várom mások hozzászólásait is! (A hasznos- haszontalan dolgok listáját mindig mosolyogva olvasom: az ember tényleg annyi hülyeséget megvesz:)Szerintem a bababoltban már belépéskor villog az ember homlokán: "ELSŐ GYEREK LESZ!", aztán nincs megállás:)
2009. jan. 15. 16:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Négy hónapos. Nincs sok dolog amit megbántam, kiságyban altattam önállóan, igény szerint szoptattam. Nem volt túl sokat kézben. Kis probléma, hogy nem alussza át az éjszakát, nincs szívem "leszoktatni" a kelésről. Nappal viszont önálló, sokat hagytam egyedül játszani-remekül megy neki. Feleslegesen megvett dolgok: Kengurunak nem vettem nagy hasznát, kesztyű, felpróbálás nélkül vett drága overallok és bundazsák (nem jó rá a szabása miatt- babám "rövid" dundi), nadrágok-sosem jó a derekuk, hinta

Amit jó, hogy megvettem: pelenkakuka, járóka,mellszívó, porszívós orrszívó, mikrós sterilező, zenélő játék-öltöztetős üvöltés ellen, szívdobogást utánozó hanghordozó-megnyugtatja, macika amivel alszik,légzésfigyelő és bébiőr

2009. jan. 15. 16:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

9 hónapos kislány anyukájától az alábbi "tanácsok":

Előljáróban: nagyon jókat mosolyogtam az ellentétes hasznos dolgokon pl. az egyikünknek a kenguru jön be, másikunknak a hordozókendő. Na, légy okos :)

Amit én gondolok:

Pelenkakuka fölösleges /:)/ Általában bevásárláshoz mindig viszek textilszatyrot, de sok pénztáros meg sem hallja, hogy köszi, van szatyrom, pakolja bele a zacsiba. Így legalább elhasználom azokat.

Orrszívó porszívó hasznos: Soha ne kelljen kategória, de ha szutyis a gyerek orra, csak ezzel tudod kipucolni.

Kenguru, hordozókendő: ha van valakidnek kérd kölcsön, nehogy úgy járj, hogy kiadsz rá egy csomó pénzt és a gyereked nem marad meg benne (én így jártam a kendővel)

Cumisüveghez cumi, minden méretből kétféle: egy legyen, de ne bontsd ki a csomagolásból. Így legalább tovább tudod ajándékozni.

Lábfejes gumisderekú nadrág: ennél rosszabb találmány nincs a földön. A lábfej része soha nem lesz pont jó, a gumi meg elnyomja a pociját.

A tutyikat imádom / :)

A bébikörömollóval a feltalálóját csipkézném ki. Sima bőrvágó ollót használunk.

Fürdővízhez hőmérő: kétszer használtuk.

A babámat igény szerint kizárólag szoptattam. Na, ezt nem csinálnám újra. A következő gyerekemet biztos, hogy megismertetem a cumisüveggel. Félre ne érts: csak amikor már úúúúgy elmennél egy moziba, színházba, étterembe, AKÁRHOVA kettesben a férjeddel, de nem, mert hiába van annyi tejed, hogy már az összes rokon fagyasztója tele van, a gyerek nem iszik cumisüvegből, csak és kizárólag ciciből. Illetve, amikor először menstruáltam a szülés után, 3 napig nem evett a gyerek, se cicis tejet, se fagyasztott tejet, se tápszert. És akkor volt 40 fok árnyékban. Úgy kellett fecskendőből beleerőszakolni a kaját. Ezt nem csinálnám újra.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2009. jan. 15. 17:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám egy tündér, úgyhogy semmi nem jut eszembe, hogy másként csinálnám, vannak dolgok amiket nem vennék meg, de már előttem leírták. A legfontosabb, amit sajnos nem tettem meg, hogy vettem volna egy lexikonnagyságú könyvet a szoptatásról, vagy több kisebbet:), mert sajnos nem tudtam, hogy ez nem is egy egyszerű dolog, és a kórházban is kicsesztek velem, de mivel nem voltam még elég rafinált, bedőltem. Ezt nem részletezném,hosszú lenne, de a lényeg, hogy a szoptatásra fel kell készülni, mert nem biztos, hogy könnyen megy!!!(terhességes könyvet olvastam többet is, de egy sem ír normálisan a szoptatásról)Nekem sajnos 4 hónapig sikerült többé-kevésbé, tele kínlódással...Azóta sem tudom megbocsátani magamnak, hogy nem sikerült, mert tudom, hogy sikerülhetett volna, ha mindent elolvasok a témában, és nem a problémamentes rokonokra, meg a hülye nővérekre, védőnőre hallgatok.
2009. jan. 17. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!