Milyen mondókákat dalokat énekelgettek 1 másfél éves kisgyereknek?
Most a csiga-biga told ki szarvadat, ha nem tolod, összetöröm házadat a kedvenc. Magától eszébe jut, és jön az egyik tenyerébe ütögetve a másik öklét, és mondja: TÖJÖ-TÖJÖ (összetöröm házadat-ra szoktam neki a két öklöm összeütögetni).
A másik nagy sláger: van egy kis plüss hóembere, és pelenkázás közben azt adom a kezébe, és éneklem neki:
Hóembernek se keze, se lába
Hóembernek kicsi szeme szén
Lustán pislant, répából az orra,
Bádogsipkát visel a fején.
És amiről éppen éneklek, azt a részét megfogja a hóembernek.
Egyébként mostanában főleg építő kockázunk, bábel tornyozunk és montesszori tornyozunk, formabedobózunk, és a kemény fedelű könyveit nézegetjük. Ja, és amikor apa hazaér, akkor szoktunk hárman labdázni, meg egy takaró alá bebújva bújócskázni, ezt imádja. :) 14 hónapos lesz a kisfiam.
A Minimaxos gyerekdalok és mondókák dvd-n rengeteg jót találsz, néhanyat még én sem ismertem, de hamar megtanultam. Mi legtöbbször ezek közül énekelünk és mondókázunk neki.
Énekek: A part alatt, Cifra palota, A gúnárom elveszett, Elvesztettem zsebkendőmet, Bújj, bújj, zöldág;
Mondókák: Este van már alkonyul, Hüvelykujjam almafa, Jár a baba, jár; Jégen járó január, Nyuszi ül a fűben
Egyéb játékok: formabedobó, építőkocka, kisautó tologatás, mesekönyvből tanítjuk az állatokat (néhányat már fel is ismer), rajzolás, labdázás stb.
14 hónapos lesz a jövő héten. Csip-csip csóka már jó pár hónapja a sláger, fogja a csuklóját és rázza a kezét "csip-csip" majd heseget. :) És mostanában még a pont-pont vesszőcske... és szoktam hozzá rajzolni, mindig jön és mondja hogy pont-pont :) és mutat az asztalra (tollért, papírért).
De sok mondókát mondok, mindig hozza valamelyik könyvét, beül az ölembe és onnan mondnom, éppen ami az aktuális oldalon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!