Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen mondókákat dalokat...

Milyen mondókákat dalokat énekelgettek 1 másfél éves kisgyereknek?

Figyelt kérdés
Esetleg más játékokat is szívesen veszek, mivel töltitek időtöket a kicsivel.
2010. nov. 26. 11:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Az egyszervolt.hu-n sokféle mondóka van. Én a fiamnak főleg mesélni szoktam, imádja ha elmesélem, hogy az anyuka a képen mit csinál:-) Szoktunk még lovacskázni is, és menni körbe a lakásba(sétálunk, sétálunk...)Szereti azt is, amikor beültettem a dömperbe és húzogatom a lakásba. Nagyon szeret táncolni is.
2010. nov. 26. 12:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Ki hagytam, ha szeretnéd írok 1-2 mondókát is.-)
2010. nov. 26. 12:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Most a csiga-biga told ki szarvadat, ha nem tolod, összetöröm házadat a kedvenc. Magától eszébe jut, és jön az egyik tenyerébe ütögetve a másik öklét, és mondja: TÖJÖ-TÖJÖ (összetöröm házadat-ra szoktam neki a két öklöm összeütögetni).

A másik nagy sláger: van egy kis plüss hóembere, és pelenkázás közben azt adom a kezébe, és éneklem neki:

Hóembernek se keze, se lába

Hóembernek kicsi szeme szén

Lustán pislant, répából az orra,

Bádogsipkát visel a fején.

És amiről éppen éneklek, azt a részét megfogja a hóembernek.

Egyébként mostanában főleg építő kockázunk, bábel tornyozunk és montesszori tornyozunk, formabedobózunk, és a kemény fedelű könyveit nézegetjük. Ja, és amikor apa hazaér, akkor szoktunk hárman labdázni, meg egy takaró alá bebújva bújócskázni, ezt imádja. :) 14 hónapos lesz a kisfiam.

2010. nov. 26. 12:09
 4/6 anonim ***** válasza:

A Minimaxos gyerekdalok és mondókák dvd-n rengeteg jót találsz, néhanyat még én sem ismertem, de hamar megtanultam. Mi legtöbbször ezek közül énekelünk és mondókázunk neki.

Énekek: A part alatt, Cifra palota, A gúnárom elveszett, Elvesztettem zsebkendőmet, Bújj, bújj, zöldág;

Mondókák: Este van már alkonyul, Hüvelykujjam almafa, Jár a baba, jár; Jégen járó január, Nyuszi ül a fűben

Egyéb játékok: formabedobó, építőkocka, kisautó tologatás, mesekönyvből tanítjuk az állatokat (néhányat már fel is ismer), rajzolás, labdázás stb.

2010. nov. 26. 12:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Az egyszervolt.hu-t ismerjük. És tudunk is sok mondókát. Már van egy nagyobb. Pont azért kérdezném, ti ebben az időben miket tanulgattok, nem akarom, hogy egyszerűbbek azért maradjanak ki, mert a nagyobb ugye megint másokat igényel.
2010. nov. 26. 12:18
 6/6 anonim ***** válasza:

14 hónapos lesz a jövő héten. Csip-csip csóka már jó pár hónapja a sláger, fogja a csuklóját és rázza a kezét "csip-csip" majd heseget. :) És mostanában még a pont-pont vesszőcske... és szoktam hozzá rajzolni, mindig jön és mondja hogy pont-pont :) és mutat az asztalra (tollért, papírért).

De sok mondókát mondok, mindig hozza valamelyik könyvét, beül az ölembe és onnan mondnom, éppen ami az aktuális oldalon van.

2010. nov. 26. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!