Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van ez a lakcímkártyával?

Hogy van ez a lakcímkártyával?

Figyelt kérdés
A férjemmel ideiglenes lakcímünk van. Ha megszületik a baba, akkor ugyebár az ő kártyáján az én állandó lakcímem fog szerepelni (tehát a szüleim címe). Ez befolyásol bármit is hátrányosan az anyagiak (anyasági, gyed..) intézésénél? Vagy azt csak azután lehet igényelni hogy már egy helyre leszünk bejelentve? És ha átjelentjük abba az albérletbe ahol mi is vagyunk, akkor neki is ugyanúgy mint nekem meglesz az állandó lakcíme a szüleimnél, plussz az ideiglenes albérlet, vagy neki csak az albérlet fog szerepelni ha átjelentjük?
2010. nov. 25. 16:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ugyanez volt és semmi probléma nem volt belőle. Sőt, én még jobban is jártam, mert az állandó lakcímünk szerinti önkormányzat több egyszeri születési segélyt ad, mint az ideiglenes lakcím szerinti:-)
2010. nov. 25. 16:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Neked csak az ideiglenes szerepel a lakcímkártyádon vagy az állandó is? Ha csak az ideiglenes, akkor oda fog szólni a kicsié is, ha az állandó is szerepel, akkor az állandóra lesz ő is bejelentve állandóra. Szerintem semmit nem jelent anyagiak tekintetében.
2010. nov. 25. 16:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

úgy gondolom, hogy kérheted az ideiglenes címre bejelenteni a babát (de nem tapasztalatból mondom.)

olyan következménye lehet, hogy pl. van olyan önkormányzat, aki a baba, szülők lakcíme alapján ítéli meg a támogatást. nézz utána, az adott 2 helyen milyen feltételei vannak a születési támogatásnak.

2010. nov. 25. 16:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Jobb lesz, ha én is utána érdeklődök, mert nálunk is hasonló a helyzet. De mindig tanul valamit az ember. :)
2010. nov. 25. 16:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekünk is van állandó lakcímünk és egy ideiglenes. Ezeket most lakóhely és tartózkodási helyként különböztetik meg. Az állandó lakcím mindenképpen szerepel a lakcímkártyán, az ideiglenes 5 évig érvényes. Gyerek születésekor automatikusan az állandó lakcím lesz csak feltüntetve a kártyán, majd ezután bejelentheted az ideigleneset is, semmibe nem kerül, csak kell a bejelentőlap. Az állandó lakcíme természetesen megmarad:)

Ez abban az esetben fontos, ha helyben szeretnéd intézni az ügyeket (anyasági, családi...), mert csak akkor intézheted ott ahol laksz, ha be van jelentve oda a gyerek is. Pl. nekünk Debrecen az állandó, Budapest az ideiglenes, nem akartunk ügyintézés miatt utazgatni, így mindenki be van jelentve ide a budapesti címre is, mindkét gyerek.

Ezeknél a juttatásoknál nem számít hova vagy bejelentve, az összeg ugyanaz.

Egyetlen juttatás létezik, amire hatással lehet, ez a születési támogatás, ami minden városban más összeg lehet és van ahol nem is adnak ilyet. Ez az ellátás viszont kizárólag állandó lakcímhez kötött, azaz teljesen mindegy van-e ideiglenes lakcímed, azt csak az állandó lakcím alapján kaphatsz (ha ott adnak).

2010. nov. 25. 16:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. Sokat segítettetek.
2010. nov. 25. 16:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!