A kisfiam 2 éves, és állandóan csak a mi ágyunkban alszik. Hogyan szoktathatnám őt vissza a kiságyába?
1. Eleve nem kellett volna a ti ágyatokba szoktatni - de nem ezt kérdezted, csak a többi anyukát akarom elöre figyelmeztetni.
2. Meséld el neki, hogy csak a pici babák alszanak a szülökkel, ö mar nagy, és ezért ALHAT a saját kiságyában is - azaz az ott alvás legyen jutalom, es ne számüzés.
3. Ha oda fekteted le, akkor maradj következetes, és ne engedd vissza pár éjszakára, mert akkor semm eredménye sem lesz.
4. Esetleg eleinte aludj te is a gyerekszobában, amig megszokja a helyet, de külön ágyban.
5. Talán könnyebb, ha elöször a nappali alváskor van a saját ágyában, es csak ha már nem idegen neki az ágy, akkor éjszakára is.
Szia!
Együtt érzek Veled!
Részleges megoldást tudok csak mondani, ahogy nálunk is van. Az én fiam 22 hónapos. Ügyesen egyedül aludt az ágyában, amíg nem kapott egy csúnya fülgyulladást, ott rontottam el mindent... Végül mi odáig jutottunk, hogy sima, leesésgátlós ágyon alszik a saját szobájában, úgy hogy amíg el nem alszik, melléfekszem, majd kijövök a szobájából. A délutáni alvás így simán megy. Este is mellette vagyok amíg el nem alszik, aztán kijövök. Általában éjjel 1-2ig simán alszik az ágyában, aztán ha megébred, átjön hozzánk a mi ágyunkba. Így azért van magánéletünk is és közben neki is jó. De igazából folyton változnak a szokásai, így lehet hogy ez sem lesz állandó! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!