Elítélendők a dohányzó anyukák?

Nem ítélek el senkit, nincs hozzá jogom, de gondoltál már arra, hogy azt a kisbabát fel is kellene nevelni? Hogy nagyon nem mindegy a saját egészséged, magad miatt és őmiatta sem? Bizonyítottan nagyon káros a dohányzás, rengeteg betegség okozója, előidézője, de legalábbis "besegít". Annak a picinek egészséges anyukára van szüksége és gondolom, te is szertnél minél tovább lenni vele. Az életben semmire nincs garancia, lehet, hogy holnap elüt az autó, de legalább azokat a dolgokat küszöböljük ki, amiket ki lehet.
Szerintem semmi nem ér annyit, hogy veszélyeztesd az egészségedet, pláne nem néhány szál cigi.

En is ciciztem a terhesseg elott,akkor is barmikor letuttam tenni egybol,volt h honapokig nem ciciztem,pedig a napi 1 doboz vagy 2 nap alatt 1 doboz mindig elment.Mikor meglattam a tesztet,h 2 csikos lett egybol leraktam es eszem agaban sincs vissza venni.Mondjuk most meg szoptatok de meg sem fordult a fejemben...
Nem itelek elsenkit,szerintem sem sok aheti 1-2 szal,belefer,foleg annak aki ilyen nagyon vigyaz,mint te.
Azt hiszem a 3. valaszado irta a cicizo babakocsit tolo kismamakat...hat rajtuk en is kibukok!Vagy a parkban jatszo gyerekes anyukaktol,akik elhajitjak a cicit es puszilgatjak a babajukat.

SZIA!
Én is dohányoztam a terhességem elött egy keveset.De amikor megtudtam,hogy babát várok azonnal letettem.Ennek már 17hónapja.De én rá sem gondoltam,hogy többet rágyujtok.A férjem is most probálja elhagyni:-)
A barátnőjeim végig dohányoztak a terhesség és a aszoptatás alatt is.Ők azért nem hagyták el,mert szeretnek cigizni:-(
De hogy a babának ártottak vele,az nem számitott.........

Én a szoptatás után visszaszoktam, de terhesen és szoptatás alatt egyetlen szálat se szívtam. Szerintem ha nem a baba kárára válik, akkor nincs ebben semmi elítélendő. Nekem a szüleim is dohányoznak, sőt, a nagyszüleim is, kicsit túldramatizáltnak érzem, hogy aki dohányzik, az egy az egybe tuti, hogy rákot kap. Persze, hogy a dohányzás egy rizikófaktor, és nem egészséges, de a rák elsősorban a rá való hajlamtól függ.
Én úgy vagyok vele, hogy ha a picim érdekeit nem veszélyezteti, akkor miért ne tehetnék valami olyat, ami - bár rossz szokás - nekem is jól esik?
Amúgy az nekem is a halálom, ha valaki pici gyerekkel a karján cigizik, és hát valljuk be, az se szép látvány, ha valaki babakocsit tol és lóg a szájából a cigi, bár ettől még a baba nem kap a füstből, ha az ember odafigyel, de tényleg eléggé visszataszító. Én láttam már olyan anyukát, akinek az újszülött picikéje ott volt rajta kenguruban, és közben a csaj meg szívta egyik cigit a másik után. Meg nemrég vonaton utaztam barátnőimmel, gyerek nélkül, dohányzó kocsiban. Na az volt a szép, amikor a nő egy 3 év körüli és egy kb. 6 hónapos gyerekkel beült a dohányzóba (gyors vonat, nem IC, szóval még elszívó sincs), aztán Dombóvártól Pestig ott ültek. Abban a rohadt nagy füstben. Na ezt elítélem. De ha valaki nem árt a babájának/gyerekének ezzel, akkor azzal semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!