Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elítélendők a dohányzó anyukák?

Elítélendők a dohányzó anyukák?

Figyelt kérdés
Nem szoptatok sajnos, hormonális probléma miatt. Terhesség alatt rá sem néztem a cigire, de néha jól esik egy-két szál. Természetesen nem arra gondolok, hogy fújom a kisbaba arcába a füstöt, hanem akkor, amikor alszik, vagy nincs velem. Utána egyből megmosakszom, fogat mosok, hogy ne kegyek bagós, ne érezze rajtam.
2009. jan. 14. 10:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
én is gondolkodtam szülés után, miután már a manóm tápszer evett,de nem tudtam újra rágyújtani, szerencsére. de ezért nem ítélhet el senki. bár itt biztos lesz, aki megteszi. ha utána rendbeteszed magad, mint ahogy írtad, akkor semmi gáz, bár ő megérzi rajtad így is. 1-2 szál nem a világ.
2009. jan. 14. 10:13
 2/12 anonim ***** válasza:
51%

Nem ítélek el senkit, nincs hozzá jogom, de gondoltál már arra, hogy azt a kisbabát fel is kellene nevelni? Hogy nagyon nem mindegy a saját egészséged, magad miatt és őmiatta sem? Bizonyítottan nagyon káros a dohányzás, rengeteg betegség okozója, előidézője, de legalábbis "besegít". Annak a picinek egészséges anyukára van szüksége és gondolom, te is szertnél minél tovább lenni vele. Az életben semmire nincs garancia, lehet, hogy holnap elüt az autó, de legalább azokat a dolgokat küszöböljük ki, amiket ki lehet.

Szerintem semmi nem ér annyit, hogy veszélyeztesd az egészségedet, pláne nem néhány szál cigi.

2009. jan. 14. 10:16
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
én ilyen formában, ahogy te leirtad nem ítélem el, ha dohányzik valaki. dohányozz, ha nem szoptatsz és nem a kisbaba körül a lakásban teszed ezt. annál viszont nincs gusztustalanabb, mikor egy anyuka égő cigivel tolja a babakocsit, vagy karjában a babával füstöl. és mennyi ilyet látok.... na, ez az amit elitélek, de nagyon.
2009. jan. 14. 10:17
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Én 10 évig dohányoztam. Imádtam, de kb 5 éve leszoktam. Bármikor vissza tudnék szokni, de minek? Én nem tudnék 1-2 szálnál megállni. Mindenféle szakirodalom szerint káros a dohányzás, nem csak neked. De azt gondolom, ha nem szoptatod és utána bemosakszol, hogy ne érezze rajtad a dohányfüstöt (bár a bőröd, hajad, ruhád úgyis árulkodik), akkor talán őt nem károsítod. Talán ez az 1-2 szál néha enm probléma. Én nem ítéllek el, de tartsd tényleg ezt a minimális mennyiséget!
2009. jan. 14. 10:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ezt az egy két szálat úgy értettem, hogy heti egyszer, vagy pl most legutóbb 2 hete szívtam el egy szálat. De több nem is esne jól.
2009. jan. 14. 10:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem saját döntésed hogy cigizel vagy sem,a te egézségedért te vagy felelős,van egy ismerősöm 3éves a picije és az anyukának tüdőrákot állapitotak meg,nagyon szörnyű azon gondolkodni hogy ki nevelje fel a kicsit milesz vele......
2009. jan. 14. 10:26
 7/12 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem igen. Van olyan közeli ismerősöm, akinek a szülei dohányoztak és neki már kisgyerekkora óta állandóan hányingere volt a cigi szagától is. Még mondani sem tudta, vagy merte, de már szenvedett tőle. Ő mellette nem dohányoztak ugyan a szülők, a cigi szaga mégis mindenbe beivódott.
2009. jan. 14. 10:34
 8/12 anonim ***** válasza:
78%

En is ciciztem a terhesseg elott,akkor is barmikor letuttam tenni egybol,volt h honapokig nem ciciztem,pedig a napi 1 doboz vagy 2 nap alatt 1 doboz mindig elment.Mikor meglattam a tesztet,h 2 csikos lett egybol leraktam es eszem agaban sincs vissza venni.Mondjuk most meg szoptatok de meg sem fordult a fejemben...

Nem itelek elsenkit,szerintem sem sok aheti 1-2 szal,belefer,foleg annak aki ilyen nagyon vigyaz,mint te.

Azt hiszem a 3. valaszado irta a cicizo babakocsit tolo kismamakat...hat rajtuk en is kibukok!Vagy a parkban jatszo gyerekes anyukaktol,akik elhajitjak a cicit es puszilgatjak a babajukat.

2009. jan. 14. 10:52
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

SZIA!

Én is dohányoztam a terhességem elött egy keveset.De amikor megtudtam,hogy babát várok azonnal letettem.Ennek már 17hónapja.De én rá sem gondoltam,hogy többet rágyujtok.A férjem is most probálja elhagyni:-)

A barátnőjeim végig dohányoztak a terhesség és a aszoptatás alatt is.Ők azért nem hagyták el,mert szeretnek cigizni:-(

De hogy a babának ártottak vele,az nem számitott.........

2009. jan. 14. 11:02
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a szoptatás után visszaszoktam, de terhesen és szoptatás alatt egyetlen szálat se szívtam. Szerintem ha nem a baba kárára válik, akkor nincs ebben semmi elítélendő. Nekem a szüleim is dohányoznak, sőt, a nagyszüleim is, kicsit túldramatizáltnak érzem, hogy aki dohányzik, az egy az egybe tuti, hogy rákot kap. Persze, hogy a dohányzás egy rizikófaktor, és nem egészséges, de a rák elsősorban a rá való hajlamtól függ.

Én úgy vagyok vele, hogy ha a picim érdekeit nem veszélyezteti, akkor miért ne tehetnék valami olyat, ami - bár rossz szokás - nekem is jól esik?

Amúgy az nekem is a halálom, ha valaki pici gyerekkel a karján cigizik, és hát valljuk be, az se szép látvány, ha valaki babakocsit tol és lóg a szájából a cigi, bár ettől még a baba nem kap a füstből, ha az ember odafigyel, de tényleg eléggé visszataszító. Én láttam már olyan anyukát, akinek az újszülött picikéje ott volt rajta kenguruban, és közben a csaj meg szívta egyik cigit a másik után. Meg nemrég vonaton utaztam barátnőimmel, gyerek nélkül, dohányzó kocsiban. Na az volt a szép, amikor a nő egy 3 év körüli és egy kb. 6 hónapos gyerekkel beült a dohányzóba (gyors vonat, nem IC, szóval még elszívó sincs), aztán Dombóvártól Pestig ott ültek. Abban a rohadt nagy füstben. Na ezt elítélem. De ha valaki nem árt a babájának/gyerekének ezzel, akkor azzal semmi bajom.

2009. jan. 14. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!