Az baj, ha kimarad a mászás?
Még nem biztos, hogy kimarad a mászás. Az én kisfiam 9,5 hós elmúlt, amikor felállt és kb. ezután kezdett el mászni, addig csak hason kúszott. Néha még most is inkább hason közlekedik, pedig 11 hós lesz, de már ügyesen mászik.
Egyébként vannak babák, akik kihagyják a mászást, állítólag nem baj.
Azt mondják igen.
"Számos kutatás bizonyítja, hogy a nem megfelelő mozgásfejlődés következményei a figyelem-, tanulási és viselkedészavarok. A leggyakoribb ok a mászás kimaradása. Mászáskor az ellentétes kar-láb mozgatáshoz az agyféltekék összehangolt működése szükséges, és ha ez az idegrendszer nem megfelelő fejlődése miatt kimarad, a későbbiekben tanulási zavarokat okozhat."
Nem biztos hogy kimarad, nálunk is ez volt, 6,5 hónapos korában elkezdett kúszni, 8,5 hónaposan felállt, és csak 11 hónaposan kezdett mászni, de utána nemsokkal el is indult.
Én voltam dokinál ez miatt vele, azt mondta nincs semmi baja, és hogy ez az elmélet, miszerint tanulási zavara lehet, csak a statisztikákból levont következtetés. Vagyis a tanulási nehézséggel küzdő gyerekek közül sokan nem másztak. De még soha senki nem bizonyította a konkrét összefüggést. Illetve a másik oldalt nem vizsgálják, vagyis a jól tanuló gyerekek közül nem tudni hogy hányan nem másztak.
Én állítólag ültem, aztán felálltam, mászás egyáltalán nem volt. Ehhez képest nagyon jó tanuló voltam és sikerült egy diplomát is összehoznom. Annak idején még nem voltak ilyen okos felmérések. Most meg a frászt hozzák az anyukákra. A gyerek úgyis azt csinálja, mit ő akar. Ha nem akar mászni, nem tudod rákényszeríteni és nem is szabad.
Hidd el, minden jó így, ahogy van. Az enyém pl 13 hónapos, gyönyörűen mászik és pont ezért nem akar elindulni. Akkor most vele is baj van? Nem hiszem. Egyik ezt tudja, a másik azt.
Szia!
Én is azt hittem,hogy az én kisfiam nem fog mászni és 11 hónaposan kezdett el! 7,5 hónaposan felállt és 10 hónaposan elindult egyedül! Ő előbb ment mint mászott! Én is féltem,hogy kimarad de aztán csak elkezdett mászni!
Ne aggódj nem biztos hogy kimarad lehet csak felcseréli a sorrendet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!