Az nagy baj, ha forgás után a mászás jön egyből? (kúszás kimarad)
igen baj. Az agyi fejlődében sokat számít, hogy meglegyen a mozgásfejlődés minden lépcsője. Később tanulási nehézségeket okoz, ha valamelyik kimarad. Az agy ilyenkor, a mozgásfejlődés során éri el a megfelelő barázdáltságot.
De végül is nem baj, max nem kap Nobel díjat a gyereked:)
Abban igaza van az előzőnek, hogy a koordinált mozgáshoz minden lépcsőfoknak meg kell lennie, de az én gyerekem is rögtön mászott, én megkérdeztem a gyógytornászt, azt mondta, hogy a kúszás és a mászás egy szinten van, az egyáltalán nem baj, ha a kúszás kimarad.
A mászós babák okosak lesznek, mert szépen összehangolják az agyukat a kezükkel és a két agyfélteke működését. Simán lehet Nobel-díjas :))
Nem baj. A lényeg, hogy vagy a kúszás, vagy a mászás meglegyen, hogy a 2 agyfélteke rendesen fejlődjön. A lényeg mindkét mozgásformánál, hogy ellentétes kéz-láb munkát igényel. Ha ezt kúszásnál/mászásnál így csinálja, rendben fejlődik a kis agya.
Nekem a nagyobbik csak mászott, a kisebbik pedig csak kúszott. De helyesen, és azon van a hangsúly!
14.06! Hát Nobel díjat te sem kapsz, te is kihagytad a kúszást??
Ne foglalkozz vele kedves kérdező, semmi gond nincs és még Nobel díjat is kaphat a gyerek, semmi köze hozzá a kúszásnak, ezek már akkora baromságok , hogy nem is tudok mit mondani rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!