Ki milyen fejlesztő foglalkozásra jár a babájával? 6hós a babám.
Figyelt kérdés
Lehet, hogy csak én érzem úgy, hogy kellene valami több inger a picimnek???2010. nov. 23. 09:41
1/4 anonim válasza:
Hidd el, így is túl sok inger éri őket:) Sajnos sokszor ennyi idős korban azért sírnak (amikor nem is tudod az okát), mert annyi inger érte, hogy nem tudja feldolgozni. Ahogy nagyobb lesz, már egyre érdeklődőbb és egyre több ingerhatásra lesz szüksége, de szerintem ilyenkor még nem kell beleavatkozni abba a természetes folyamatba, hogy egyedül tanuljon meg mindent. Én mindig annak voltam a híve, hogy nem szabad a babát belerakni semmibe, nálunk padlószőnyeg van, leraktam mindig, maga fedezte fel a lakást, 7 hósan már felállt.A barátnőm kislánya mindig hordozóban vagy járókában van, még csak üldögél meg hanyatt fekszik 9 hónaposan.
2/4 anonim válasza:
7 hónapos a kslányom. Mi nem járnk sehová, csak a barátnőimmel találkozunk. Persze azokkal tudunk napközben találkozni, akik otthon vannak a babáikkal. Így találkozik a kis drágám nála nagyobb és hasonlókorú gyerekekkel. Hihetetlenül rajong minden gyerekért. És úgy figyeli őket, hogy eszméletlen. Szinte szaladna utánuk. Szerintem ennyi inger bőven elég neki.
Egyébként kislányom is rengeteget van a padlón, játszószönyegen, szóval szabadon, de még nem is forog. Látta gyógytornász is, Dévényes is, és semmi baj vele, csak lusta. Szóval a mozgásfejlődés nem csak attól függ teszed-e szőnyegre, vagy járókában van-e a baba.
3/4 anonim válasza:
Szia, tíz hós a kislányom, de nem gondolom, hogy szükségünk volna fejlesztő foglalkozásokra. Pedagógusként is úgy tartom, hogy az az igazi tudás,amire maga jön rá a gyermek. Ilyen korban még a mozgásfejlődésen van a hangsúly. Az én lányom is mindig a padlón van még csak most kezd felállni, és még nem ül fel. Először aggódtam, mert másoktól mindig azt hallom, hogy ezeket már nyolc hósan csinálják, de a védőnő megnyugtatott hogy nincs semmi baj, eltérő a fejlődésük, és a kisasszony így is nagyon dinamikus. Nagyon szeret a játékaival és a könyveivel szöszmötölni,fiókokban turkálni (feltérdel, és szórja ki a ruháit a földre)mindent megnéz, megfog, megvizsgál. Hidd el, ez az igazi fejlesztés.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!
2010. nov. 23. 16:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!