Mennyit beszél a 17-19 hónapos gyermeked?
szia,
ne aggódj, nálunk ebben az időszakban kezdett el rohamosan fecsegni :))) most 24 hónapos és szinte már mindent utánoz, amit mondunk, be nem áll a szája :) szóval tényleg nyugi!! :)
Ági
Mi átlag alattiak vagyunk, 17 hónapos kisfiú és egy árva értelmes szót sem mond. Folyamatosan magyaráz a saját nyelvén, és nem érti, hogy miért nem értem. :-)
Szóval hozzánk képest nagyon jól álltok! Amúgy ilyen korú lányoknál ez a 20-25 szó az általános az én ismeretségi körömben.
Szia! Ez teljesen normális! Ne aggódj!
Nekem 19 hónapos kisfiam elmond mindent, ami őt érinti, tőmondatokban, rosszul ragozva (kéred, jött, menni... stb.), de olyanról is hallottam, aki a másfél éves oltásnál mondta, hogy "nem kérek szurit"... Sokfélék a gyerekek, van, ami gyorsabban megy, van ami lassabban. Nálunk pl. az evés lassabb: szilárd rágás, kanál fogás, lépcsőzés, futás vagy ugrás, ezekben nagyon a biztosra hajaz a kisfiam.
kisfiam közel 17 hónapos, 3 szót tud, de ebből kettőt az utolsó két hétben sajátított el: baba, papa vagy pápá, mama.
de ezeket is lassan, nagyon koncentrálva, mélyen mondja ki: maaammmaaa :))
Enni, inni az enyém sem kér, pedig tudja ezeket a szavakat, de csak ismétli.
És bár 20 szót tud, de alig beszél. Legtöbbször csendben üldögél. Gyakran halandzsázik is, de a legjellemzőbb, hogy nem szólal meg. Én is aggódom...
Szia! Az én lányom másfél évesen még szinte egyáltalán nem beszélt. Néhány szónak az első 2 betűjét mondta(általában csak én és az apja tudtuk mit is akar a gyerek:S ). Aztán nyár elején(majdnem 2 éves volt már), gyakorlatilag egyik napról a másikra elkezdett beszélni. 2-3 hét alatt mondatokba beszélt(persze azért nem nyelvész szinten). Azóta is folyamatosan dumál. Szóval szerintem ne aggódj.
Egyébként férjem nagynénje óvónő, és azt tanácsolta, hogy nagyon sokat beszéljek hozzá. Párbeszédekre gondolt. Azt mondta, nem baj, ha nem válaszol, válaszoljak helyette. Gyakorlatilag mindenről kommunikáltunk.Ez azóta is úgy van, csak én már nem mindig jutok szóhoz. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!