Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem féltek, hogy túl nagyot...

Nem féltek, hogy túl nagyot harap a babátok a kifliből ha a kezébe adjátok rágcsálni?

Figyelt kérdés

...mert én alig merem odaadni,ha oda is adom nagyon figyelem közben tiszta ideg vagyok nehogy fuldokoljon.

Pedig már 15 hónapos lesz,7 foga van.

Ti hogy vagytok ezzel???Csak én aggódom ennyire??

Köszi a válaszokat!

2010. nov. 21. 22:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
jaaaj, én is ugyanígy vagyok. 6 foga van, de valamikor akkora darabokat leharap! Volt már, hogy öklendezett, de megoldotta végül, gyorsan megitattam, engem meg levert a víz... Azóta árgus szemmel bámulom, amikor eszi, ez borzalmas... 10 hós
2010. nov. 21. 22:16
 2/14 anonim ***** válasza:
Nálunk a 9,5 hós nem is akarja harapni, a falatot a szájába teszem, egyenlőre csak így eszik. Baba kekszet próbáltam már neki adni, de egészben nem kell neki. Hát szerintem csak felügyelettel lehet egyenlőre enni hagyni őket. Ugyanúgy, mint minden mást meg kell nekik tanítani. Nálunk is készenlétben van a víz és nem is szeretem, ha állva eszik, nehogy elessen és félremenjen a falat.
2010. nov. 21. 22:20
 3/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én az elején voltam tiszta frászban, már annyira nem vagyok, mert nagyon ügyesen kiveszi a szájából, ha túl nagyot harapott és kicsikre tépkedi. Egyszer ő is fuldoklott, mindketten nagyon megijedtünk. Szerintem azóta tanulta meg, hogy kiveszi magának. 1 éves.
2010. nov. 21. 22:20
 4/14 A kérdező kommentje:

húúú,akkor nem csak én vagyok így:):)

Köszi a választ(persze várok még)

A múltkor nálunk is úgy volt hogy elég nagyot harapott,én is totál megijedtem.:(

2010. nov. 21. 22:21
 5/14 A kérdező kommentje:
közbe jött 2 válasz,köszi
2010. nov. 21. 22:23
 6/14 A kérdező kommentje:
...azért is kérdeztem,mert olyan sokan írják,hogy kifli csücsköt,babakekszet,babapiskótát adnak a babájuk kezébe rágcsálni.Hát nem tudom hogy merik.......?
2010. nov. 21. 22:26
 7/14 anonim ***** válasza:
48%
Még csak 5 hónapos volt a lányom. Egy több órás úton a kezébe adtam egy kiflit, gondoltam játszik vele. Amikor pár perc múlva odapillantottam a kicsi csupa morzsa volt. Feláztatta és szopogatta a kiflit. Nagyon megijedtem én is, mert még nem kezdtük el a hozzátáplálást. Egyszer meg egy szelet almát tartottam a kezemben, hogy szopogassa. akövetkező pillanatban a megkeményedett inyjével leharapott egy darabkát. Engem is kivert a víz. De kiköpte. Azóta is kiköpi a darabkákat, ha leherapta pl a babakekszből. 7 hónapos, és még nincs kibújva egy fogacska se, de elég ügyesen rág. Nagyon résen kell lennem, mert még a reklámúsjágot is majszolja.
2010. nov. 21. 23:03
 8/14 anonim ***** válasza:
Akkor én vagyok a nyugodt anyuka! Persze az elején én is figyeltem, de nem félve. Valahogy úgy voltam vele, hogy jól vannak "kitalálva" a babák, nem lesz semmi baj. Pedig kis zabagép a fiam. :) Nem is volt soha semmi baj. Most 10 hós, és a katonázott falatokat is úgy eszi, "rágja", mint a nagyok. Már 6 hónaposan elkezdtem adni a darabosabb, nem annyira összeturmixolt főzelékeket, de sose öklendezett tőlük.
2010. nov. 21. 23:20
 9/14 anonim ***** válasza:

Eleinte engem is levert a víz.Na meg bevallom hogy most is néha,de már sokkal de sokkal nyugodtabb vagyok mert nagyon ügyesen megtanult enni.Ezt is meg kell nekik tanulni.1 éves a fiam és még csak 2 foga van alul de ha nagyot harap akkor kiköpi és fogja a kezében és úgy majszolja tovább.Nagyon nagyon ritka már az hogy fuldoklik.Darabos kajákat is szépen megeszi,tehát már a mi kajánkat úgy eszi ahogy van,esetleg ami olyan akkor villával nyomok rajta párat és ennyi.Én is a kezébe merek adni bármit mert ügyesen megoldja ha gáz van :-))

7 foggal meg szerintem gyönyörűen össze tudja rágni a babád az ételt ne félj annyira hidd el hogy minél többet rágcsál annál ügyesebb lesz.

Minden jót!

2010. nov. 21. 23:22
 10/14 anonim ***** válasza:
16 hónapos, én sem merek adni a kezébe ilyesmit, nálunk is volt már fuldoklás. A múltkor bátorkodtam a kezébe banánt adni, hát persze hogy egy hatalmaat harapott, öklendezett, valahogy kiszedtem a szájából, de fél napig remegett a lában. Van, aki normálisan, lassan majszolgat, rágcsál, meg van aki csak tömné és nyelné. Mi az utóbbiak voltunk, de a helyzet már alakult, de rengeteg "munkánk" van benne, és még lesz is.
2010. nov. 21. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!