Aki iker génekben járatos legyen olyan kedves és olvassa el?
Édesanyám egypetéjű iker. Neki a testvérének született 2 fia, az anyukámnak, meg született a bátyám és én. És múltkor beszélgettünk, és nem tudtuk eldönteni, hogy az iker géneket, melyik gyerek viszi tovább. mennyi az esélye hogy én mint egyedüli lány leszármazott ikreim lesznek a közeljövőben, És arra mennyi esély van, hogy a testvérem és a 2 unokaöcsém kapták meg ezt a gén tulajdonságot. Valaki nem tud erről valamit? Mert után jártam, de sehol semmilyen információt nem találtam ezzel kapcsolatban.
Köszönöm a válaszokat.
Nagyon köszi. Rengeteget segitettetek.
Utolsó neked meg pláne köszönöm.
Az egypetéjű ikrek női ágon öröklődnek
Viszont a kétpetéjű ikrek egyre gyakoribbak, genetikai háttér nélkül is. Nekem ikreim vannak, nagyapámnak volt ikertestvére, így 25% volt az esélyem. Ők is kétpetéjűek voltak. De sok ismerősöm van, akiknek még csak ikres ismerősük sem volt, nem hogy rokonuk :) Találtam 1 jó oldalt:
én egypetéjű iker vagyok- az egyik.:-)
nekem nőgyógyász doktor mondta, hogy az ikerség nagyobb eséllyel öröklődik közvetve, azaz 2generációnként jelenehet meg, de akár közvetlenül is - egyszóval nekem nagyobb az esélyem ikrekre, akár kétpetéjűekre, akár egypetéjűekre.
az első terhességek kettővel kezdődött, de eggyel fejeződött be, a második sima egyes volt.
egyébként statisztika szerint minden 8.terhesség indul ikernek! Csak nagyon sok esetben az egyik felszívódik.
egyébként nagyon jó ikernek lenni- remélem nektek sikerülni fog.
:-)
A férjem ilyet szedett, andrológus ajánlotta neki és tényleg használt. Többen lettek és virgoncabbak.
Bár elég drága, de szerintem megéri.
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!