Kisbabám a héten 5 hónapos lesz, sajnos nem alszik el egyedül, segítségre van szüksége, ölben vagy cicin alszik el. Hogyan tudnám rászoktati, hogy önállóan aludjon el?
Figyelt kérdés
2009. jan. 13. 11:11
1/6 anonim válasza:
hát ez ebben a korban nehéz. Tudatosan simogatva, fogd akezét, ha elalszik cic nélkül ölben az már jó, próbáld letenni, amikor bóbiskol még csak, de nem alszik és figd a kezét, halkan mondd neki, hoyg ott vagy, lehet, hoyg csaka hangodtól elalszik, lassan fog menni, az én fiam( most 12 éves ) annak idején másfél éves koráig így volt, és ezzel a modszerrel tudtam "külön" altatni.... nehéz . Van olyan baba, akinél könnyebben megy, ez szerintem valahol örökölt dolog, hoyg mennyire ragaszkodik.
2/6 anonim válasza:
Mi kialakítottuk azt a szokást, hogy agy rongyállatot adtunk mindig a kezébe, amikor elringattuk, és most már néha elalszik magától, az állatot gyömöszölve. Ha enélkül nyomja el az álom szoptatás vagy játék közben, az ágyába téve akkor is rögtön magához húzza. Szerintem ha nem sír elalvás előtt, akkor próbálkozhatsz, hogy lerakod aludni, és ha jelez, visszamész, megsimogatod, majd újra otthagyod. Mi 4 hónapig ringattunk szakadatlan, mire az 5. hónapra már elértük, hogy magától is elalszik. De soha nem erőltettük, és nem hagytuk sírni, mert ő az a típus, aki inkább belelovallja magát, minthogy megnyugodna egy idő után.
3/6 anonim válasza:
miért akarod, h egyedül aludjon el? a ksfiam a héten 8 hónapos lesz, és minden alkalommal énekkel és ölben altatom. nem kell erőltetni az egyedül alvást, ha ő nem akarja.
4/6 anonim válasza:
Az én lányo is nyolc hónapos lesz és kizárólag akkor alszik el, ha paskoom a popóját. Egyszerűen imádom. Nagyon édes és még mormol is hozzá. Előbb utóbb megtanulják magukat megnyugtatni. Lám mi is itt vagyunk és nem kell altatni minket.
Kitartás!
5/6 anonim válasza:
Ugyanazt tudom kérdezni mint az utolsó válaszoló. Miért akarod hogy egyedül aludjon? Rád van szügsége. Tudod milyen gyorsan eltelnek ezek a hónapok? Aztán a kamasz gyerekedet majd nem altathatod kézbe :) Pedig akkor is hozzászeretnél majd bújni kicsit,néha.
6/6 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!