Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valóban kicsi a babám?

Valóban kicsi a babám?

Figyelt kérdés

7,5 hetes kisfiammal ma voltunk ortopédián. Volt egy hat hetes kislány is a rendelőben, nagyon kis pufók. A doktornő megjegyzést tett a fiamra, hogy mennyivel kisebb, a gyermekorvos mit szól hozzá.

3 kg-mal született (2760 grammal jöttünk haza), most 4,5 kg, hetente 25 dkg körül hízik (volt már 30 és 23 dkg is). Tény, hogy még mindig csak 80-100 grammokat eszik egy nap 7-szer (éjszaka kétszer, azt nem mérem), de azt hittem eddig, hogy minden rendben.

Kétségbe estem.

2009. jan. 13. 10:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%

DEhogy kicsi, ezen én is túlestem és teljesen bestresszeltem. Az lehet, hogy tápos baba volt, az se jó, ha túl pufidufi hidd el!

Teljesen normálisan nő a babád!Az is lehet, hogy az 4 kg al született, ne foglalkozz vele.

2009. jan. 13. 10:44
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
szerintem nem olyan kicsi az elsö fiam nekem is ilyesmi volt de beindult utána fényképek igazolnak :)születési suly -tol függ mert most 3700g szültem a ficskát de már 2.hóra nagyon nagy.
2009. jan. 13. 10:47
 3/12 anonim ***** válasza:
79%
tápos baba kicsit uncsi! mert én tudok anyatejes babát 2-töröl is hogy nem fér be a babakocsiba!!!
2009. jan. 13. 10:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
ÁÁ,ne ijedj meg,gyönyörűen gyarapszik a babád.A heti 25 dkg hízás nagyon szép! Nekünk is ilyesmi arányaink voltak a hízásban,most vagyunk 4,5 hósak és gyönyörű a babám,6 kg!Senki nem tett rá még egyetlenegy ilyen megjegyzést sem!Nem törvényszerű h minden baba ennyi idősen mint ti 6-8 kg legyen.Az h pufók-nem pufók nagyban múlik a születési súlyán is,gondolj bele ha 4,5 kg-mal születik már 6,5 kg lenne,na akkor máris a Te Babád is pufók lenne...Amúgy tök mind1 h pufi-nem pufi,1-2 éves korra átlagban kb 1 súlyúak lesznek a gyerkőcök:)
2009. jan. 13. 10:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A babád tökéletes, sőt jóval többet hízik mint az átlag. Az orvos meg nem normális.

a tpis pufók babákról csak annyit, hogy az én babám 2 hós korára duplázta a súlyát, nagyon dagi volt, pedig anyatejes, szóval hagyjuk már a tápis babákat békében )

2009. jan. 13. 10:53
 6/12 anonim ***** válasza:
90%
Szia ne aggódj,nem minden baba egyforma.Örülj neki hogy nemkell akkorra babát cipelned,nekem a kisleány 4850 született és most lessz a napokban 7 hónapos és majdnem 11kg szóval úgy néz kimt egy 12 hónapos baba.Szerintem a te babád nagyon is jó,függ attól is hogy tápos vagy anyatejes.Mi anyatejessek vagyunk.És ne aggódj minden ok!!!
2009. jan. 13. 10:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ilyen helyzetekben legjobb, ha azonnal visszakérdezel! "Miért, az baj???" Nekem majdnem koraszülött lett a kicsim, mi voltunk a normál csecsemő osztályon a legkisebbek, és 5 hós koráig csak azt hallottam: Hát, nem az a pufi típus! Grrr... Amikor meg kérdeztem hogy mi a jobb, a védőnő meg a gyerekorvos nyugtatott meg végül, hogy csak az számít, hogy gyarapodik! És nem az, hogy mennyit, vagy hogy hány kiló!
2009. jan. 13. 10:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti válaszoló vagyok.Még annyi hogy közel járunk a 11 kg hoz,de nem látszik rajta mert 79cm.
2009. jan. 13. 11:06
 9/12 anonim ***** válasza:
60%

Az első válaszoló vagyok, akire sokan kiakadtak:-) Az, hogy tápos nem egyenlő pufi, én nem arra értettem, minthogy többen így értették. A kérdező megnyugtatására írtam amit írtam, de aki meg magára veszi vegye. Nem tuti, hogy egy tápos pufókabb, de általában igen, attól még nagyon aranyos lehet és egyik sem probléma.

De te tényleg ne izgulj a babód mérete teljesen oké, az enyém 3,5 hóig szopott és pufi volt, mikor tápot kapott meg alig gyarapodott, most 1,5 éves 9 és fél kg, és tök normális, filigrám baba.

2009. jan. 13. 11:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Én lányom holnap lesz 8 hetes.és 5270g!2830g-al jöttünkhaza a korházból és nekem azt mondta a védőnő hogy sokat hízott!!!Sőt még azt is hogy túl van etetve:),pedig 80-120 között eszik (mult héten méricskéltem szopi előtt,után!!Pont ma mértem tisztasúlyt és 270g-ot hízott 1 hét alatt!!!!Szépen fejlődik a babód nyugodj meg!!
2009. jan. 13. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!