Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnánk elkerülni az...

Hogyan tudnánk elkerülni az esti "cirkuszt"? Min változtassunk?

Figyelt kérdés

Menetrend szerint este fél hét-hét körül elkezd nyűgösködni a 6 hetes kislányom. 7 és 8 között fürdetés (előtte kb. 1 órával kajci), amit mindig élvez is, de mire a felöltözésig eljutunk, már eltörik a mécses. Utána még van egy etetés, de annyira felélénkül, hogy amikor 9 körül letesszük aludni, onnantól sír, és minimum 2 óra mire elaltatjuk. Az alvásmegvonás miatt a türelmem sem az igazi.

hk

2009. jan. 13. 05:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez volt a helyzet, 7-kor fürdettünk, utána evés, utánna kezdődőtt este 11-ig az állandó cirkusz. Hol csak a cici volt jó, azután ringatva altattuk, de ha már bealudt, és leakartuk tenni felébredt és ordított. Mi most voltunk 6-án 4 hónaposak, és egy hete normalizálódott a helyzetünk.Én mindent kipróbáltam, hagytam sírni is, de annál jobban ordított és semmi nem használt. Most azt csinálom, hogy csak alvásra teszem be a kiságyba. Nappal a játszószőnyegen, vagy a nagyágyon, vagy viszem a pihenőszékben magammal a lakásban. Mikor látom, hogy a szeme álmosodik, vagy ásít akkor megszeretgetem, megpuszilgatom a buksiját, közben leteszem a kiságyba. Betakarom, felhúzom neki a zenélő forgót, általában mire másodszor körbe megy a zene elalszik. Néha előfordul, hogy tiltakozik és sír, ilyenkor nem hagyom sírni, hanem kiveszem egy picit ringatom amíg megnyugszik, újra megpuszilgatom és leteszem. Most már így alszik el nappal, és az este is így állt be. Fürdés után evés, addigra teljesen felébred, játék a nagyágyon, és mikor látom, hogy újra fárad leteszem aludni. Este 9-től reggel fél 7-ig alszik, utánna reggeli, tiszta pelenka, játék. Ilyenkor 8-kor pedig alszik még egyet a kiságyban.

Nagyon sok türelmet kívánok neked, mert tudom, hogy nagyon nehéz.....De ha azt érzi, hogy türelmes vagy, sokkal könnyebb neki is az elalvás.

2009. jan. 13. 08:06
 2/6 anonim ***** válasza:
szerintem fürdés után etesd meg, aztán tedd le aludni. ha 7-8 között fürdik, akkor így is olyan fél 9, mire ágyba kerül. bár az én manóm 6 hetesen ilyenkor már rég aludt, de ezt csak én csináltam úgy... próbáld kézben elringatni, hogyha sírdogál, megnyugtatja, hogyha megöleled:)) jó babázást, és ne légy türlemetlen, mert az neki sem jó...
2009. jan. 13. 08:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt. Egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy korábban kell fürdetni és altatni. Tehát korábbra tettem a fürcsit és amikor "menetrend szerint elkezd nyűgösködni", akkor már csak szopi és alvás van. Ezzel a módszerrel egyik napról a másikra megszűnt minden gondunk. Kb. hat hetesek voltunk, amikor ezt bevezettük, most 6 hónaposak leszünk nemsokára és este 7-re a gyerkőc alszik, mint a bunda és sosincs nyűgi.
2009. jan. 13. 08:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is korábbra kellett hozni emiatt a fürdetést + akkor tellik igazán jókedvűen a fürdetés, púderezés, esti etetés, büfiztetés, ha a fürdetés előtt alszik fél órát. Tudom, hogy logikátlanul hangzik, de akkor alszik el szépen este, ha előtte már aludt egy kicsit :D
2009. jan. 13. 09:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat. Mindenkinek szép napot kívánok!

hk

2009. jan. 13. 10:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért vonakodom változtatni, mert a párom 7 körül ér haza, és az az ő szent-meghitt 1-2 órájuk este, amit ha előrébb hozok időben, akkor apának mi marad, ha addigra alszik a kislányunk?
2009. jan. 13. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!