Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel kell a babakat furdetni?

Mivel kell a babakat furdetni?

Figyelt kérdés

Most voltam bevasarolni, es nem tudtam, hogy a boret mivel kell mosni. En csak egy Baba termeket vettem, egy sampont, "gyermeksampon-konnymentes". Ez jo lesz a borenek is? Illetve vettem meg egy Johnson's Aloe Vera-s babaolajat. Jo lesz ez igy? Illetve mindenet be kell kenni a babaolajjal, vagy csak ugy a hajlatoknal?

Tapasztaltabb anyukak, legyszi kaphatnek furdes teren egy kis segitseget? :)

36 hetes kismama vagyok.

2010. nov. 19. 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia. A picúrka háziorvosa ki fogja írni receptre a fürdetőt, popsikrémet, D-vitamint. Az első pár hónapban még inkább a gyógyszertárival fürdesd,mert az al legjobb. Utánna már válthatsz ha akarsz. Nekem 7,5 hónappal ezelőtt még a parafin olajat is ajánlotta a védőnőm ha száraz lenne a babám bőre, de a gyógyszertári fürdető is jó testápolónak.

De elméletileg a védőnődnek el kéne ezeket mondani.

2010. nov. 19. 11:08
 2/12 anonim ***** válasza:

én mostadókrémet vettem a gyógyszertárba. Szerintem azt vegyél te is. Arra biztos nem lesz alergiás és nem is drága. Ráadásul az ovros fel is irja és akkor mégolcsobb. Azzal elég megmosni a fejét. Külön sampon csak akkor kell, ha nagy haja van. Mint az én lányomnak, ott is mondta a gyerekorvos, hogy erre bizony már sampon kell!

Egyébként a beba termékek a nagyon jók.

Olajozás:

nekem azt mondta a gyerekovos és a védőnő is, hogy felesleges mindenféle olajat megvenni, a sima étkezési olaj tökéletes. (persze nem tescos) csak a hajlatokat kell bekenni, fürdés elött.

Persze ha nagyon száraz lesz a bőre, akkor másként is kell kezelni, de akkor ezt majd elmondják. Ez normál börre vonatkozik.

3/12 anonim ***** válasza:
45%

Te most komolyan samponnal szeretted volna fürdetni a babát?

Egyébként majd kapsz recepteket a dokitól, és abban lesz benne gyógyszertári fürdető.

Én soha nem használtam, ki sem váltottam, Én Gabit használok.

4/12 anonim ***** válasza:
gyógyszertári fürdető, a legolcsóbb és a legjobb, ha nem akarsz ekcémás bőrt és különböző kiütéseket
2010. nov. 19. 11:10
 5/12 anonim ***** válasza:

szia annno én is hasonló problémával szenvewdtem :) de én csak és kizárólag a dokinő által felírt fürdetőt használom hajára, bőrére... 5hós most már a picim. a koszmó ellen pedig a fejbőrén alakulhat ki, babaolajjal jól bekenem ,és arra vettem Jonson sampont és olyankor azzal mosom meg. de már rájöttem, h ha minden este alaposan megdörzsölöm a kis fejét csak a sima meleg vízzel nem jön neki elő ez sem.

a fürdető krémet pedig vízzel össze szoktam keverni egy üres tusfürdős flakonba, mert így könnyebb, krémesebb ,mert majd látod h elég kemény krém, és nehéz szétdőrzsölni a babó bőrén. szerintem a többit amit vettél majd csak fél éves korban v később használd mert a doki által felírt az "allergén mentes", nincs benne semmi illat, se semmi izémizé :)

jó babázást, könnyű szülést :))))

2010. nov. 19. 11:10
 6/12 A kérdező kommentje:

Erdelyi vagyok....

Itt sajnos nincs vedono...

A haziorvos meg honapok ota "majd kiirja jovo hetre"...

Ugyhogy elindultam es vasaroltam...

Vettem kekszeszt(koldokre), gez-t, fulpiszkalot, kamillateat(kifozeshez), Bepanthen babakenocsot, meg ezt a sampont es babaolajat... Persze azert meg varom azt a bizonyos listat a dokitol... Meg tudom, hogy kell vegyek d-vitamint, kenocsot a mellemre, de ezt azert csak nem veszem meg a fejem utan... Hat, ha valamin kell a furdeteshez megveszem utolag... Csak szeretnek felkeszulni, mert ugy erzem nem sok van mar hatra... Akkor ezt a sampont felejtsem el egy ideig?

2010. nov. 19. 11:14
 7/12 A kérdező kommentje:

Nedves popsitorolom az van, azt azert nem vettem.

De puderrel nem voltam tisztaban nagyon, ugyhogy azt is kihagytam...

Itthon lakok szuleimmel, es anyummal voltam vasarolni, es o mondta, hogy "jo lesz a sampon"... De azert csak elgondolkodtato... Azert is jottem ide kerdezoskodni...

Igyis ezert a bephanten-ert kaptam leszidast, mert hogy "mindek ilyen draga kenocs..." De grr... olyan tudatlan vagyok, de ha meg mondom neki, hogy vegye meg o, akkor meg, hogy o sem tudja mi kell...

I'm confused!

Raadasul olyan csuful neznek az emberre, mikor kerdezni szeretned, hogy mit ajanlanak ujszulottnek furdeteshez... Olyan mocskok egyes gyogyszereszek is... "ok honnan tudjak...?" Kerdem jo ez a Baba sampon furdeteshez? "Hat miert ne lenne jo?"

Pelenkat is vettem egy 40 db-os csomagolassal, Ni-no a neve a termeknek, errol van valakinek valami velemenye/tapasztalat?

Konkretan megmondtak, hogy Pampers 1-est vegyunk. De anyam szerint "jo lesz ez"... hat, akkor jo lesz ez... mar igyis bogtem az utcan a nagy hasammal mint egy kis gyermek...

2010. nov. 19. 11:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Jajj,te szegény!Szörnyű érzés,mikor nem tudz kitől tanácsot kérni...Szerintem is a gyógyszertári mosakodókrém a legjobb,mint már írta valaki,egy üres tusfürdős flakonban vízzel feloldod és én a haját is azzal mosom a kislányomnak.Az elején összekevertem a tubusokat,és 3 napig popsikrém helyett ezt kentem a kis fenekére,a férjem vette észre:-)Nem tudom,hogy ott ahol laksz felírják e ezeket a dolgokat,de leírom neked,hogy mi miket használtunk mikor hazajöttünk.

-70%-os alkohol köldökápoláshoz (több üveggel elhasználtunk,mire leesett a köldökcsonk)

-Naturlandos hintőpor hexachlorophen-es,szintén köldökre.

-6x6 cm-es steril mull lap (köldökcsonkra)

-Steril vatta (ez is köldökhöz,és olajozáshoz)

-Gyógyszertári napraforgóolaj (hajlatokat bekenni fürdés előtt)

-Mosakodókrém

-Popsikrém (szintén gyógyszertári)

Pelenkából szerintem vegyél többet,mert a 40 db amit írtál 5-6 napra elég,és rohangálnod kell majd vásárolni,ami pár napos picivel nehéz.

Szerintem a Liberó jobb mint a Pampers,de az olcsóbbak is megteszik.

Kitartás,és fel a fejjel!:-)

2010. nov. 19. 11:46
 9/12 anonim ***** válasza:

A Pampers jó, A nINORÓL MÉG NEM HALLOTTAM. De majd meglátod te is a gyakorlatban, illegve anyukád is meglátja. Én is használtam már olcsó pelenkát is, meg drágát is, és VAN különbség. Olcsó húsnak híg a leve, olcsó pelenkába kevesebb pisi fér és könnyebben kifolyik a kaki a combjánál, a derekánál. És akkor ruhacsere, mosás...

A Bepanthen tényleg drága kenőcs. Naturlandos popsikrémet felétek nem lehet kapni? Az is nagyon jó, és harmadannyiba kerül, Rossmanban is kapható felénk. Vagy Neogranormon, igaz az is eszméletlen drága, viszonyt nagyon-nagyon kevés kell belőle, mert könnyen szétkenhető, így aztán jó sokáig tart.

A gyógyszertári fürdetőt Magyarországon recept nélkül is lehet kapni (hidrofiles fürdető a másik neve), úgy kétszer annyiba kerül, de úgy se drága. Nekünk is csak szülés után írja fel a gyerekorvos.

A babaolajjal vigyázz. Nekem a védődő sima étolajat ajánlott, de én a saját fejem után Johnsons-szal kentem. Ki is pattogott a babám bőre rendesen, akkor visszatértem a sima étolajra, és attól is puha volt a babám bőre.

Könnyű szülést!

2010. nov. 19. 11:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Bocs a CapsLock-ért. :-) Csak most vettem észre.
2010. nov. 19. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!