El vagyok keseredve, nem szeret vajon a babám?
Biztosan szeret téged is, ne félj! A nagyszülők hajlamosak néha túlozni... A te kisfiad, kit szeretne, ha nem téged?
Az alvással kapcsolatban: külön altatod? Mert én pl. azért nem vagyok soha fáradt, noha éjjel 3-szor is szopizik az 5 és fél hónapos lányom, mert mellettem alszik és gyakorlatilag szinte fel sem ébredek, amíg ő szopizik. Kis önkiszolgáló! Én egy éjjel (leszámítva azt a háromszor két perces felébredést, amíg cicire húzom a kiscsajt) egyben alszom simán 8 órát. A lányom is bealszik szopin, jó így összebújva.
Ja, és ha álmában mosolyog a kisfiad, az azt jelenti, biztonságban érzi magát. És nagyon jól tudja, hogy ilyenkor te vagy vele!
szio! én ugy tudom, hogy a babak az anyukat onmaguk reszenek tekintik, úgyhogy "direktbe" azert nem mosolyognak ránk. én is probalom erre felkesziteni magam lelkileg.
nagyon jó anya vagy, ne félj, kiegyensulyozott, boldog baba, ha mosolyog álmában. csak te még pár hónapig nem az anyukaja, hanem az ő "szériatartozéka" vagy :)
Ne aggódj. Nekem sok sok hónapig ez jutott és most is így érzem, (és nem azért mert depis vagyok:)) A fiam 14 hónapos. Másokkal rötyög, vidámkodik, tök szociális, mindenki csak dícséri, milyen nyugodt, mosolygós baba.
Sose félt senkitől, ez nála vhogy kimaradt.
Pici korában is egy virágra vigyorgott nagy előszeretettel, engem mindig csak összehúzott szemmel tanulmányozott:)
Ha baja van, sír, fáradt, fáj vmije, akkor viszont csak nálam nyugszik meg.
A nehezebb, melósabb, sírósabb rész jut az anyáknak ez már csak így van.
A nap 24 óráját együtt töltjük szinte, így ha baja van egyből ott vagyok (sose volt másra bízva) és ha nincs baja, akkor meg nyugodtan eljátszik egyedül is és felfedezi a világot.
Eleinte engem is bántott ez, de aztán rájöttem, neki a kedveskedés más emberekkel ugyanúgy energiájába kerül, így hozzám jön feltöltödni én meg ennek örülök:)
És mikor bármi bántja,és hozzám jön akkor meg azok bántódnak meg kicsit, akikkel eljópofizik ugyan, de nem nyugszik meg a kezükben.:)
Szia! Ne aggódj, szerintem ezzel az érzéssel nagyon sokan vagyunk így. Egész nap egy csomó teendő van egy kisbaba körül, amiben nagyon elfáradunk, különösen ha nincs segítség. Az egész napi odafigyelés, gondoskodás és az éjjeli szoptatás olyan fárasztó, hogy örülünk, ha a lábunkon állunk. Én most is így vagyok (9 hónapos a babám), mert egész nap egyedül vagyok vele itthon, apa a munkahelyről csak este jön és munka mellett még másoddiplomás, tehát tanul. Hulla fáradt vagyok, mert nappal mászik, kapaszkodva megy mindenfele, pakol, elesik, stb. éjjel pedig még mindig szopik egy párszor.
De ne aggódj! Attól, hogy másokra mosolyog, mert ők játszanak vele, még te vagy az anyukája, aki neki a legfontosabb! Igaza van, aki azt írta, hogy még ilyenkor a részének tekint! Kb. 7-8 hónapos kor körül kezdi majd érzékelni, hogy te különálló személy vagy. Mosolyogni tehát mosolyoghat sok mindenkire, rokonokra, doktornénire, védőnőre, barátokra, de az anyukája csak te vagy, és hidd el, téged szeret a legjobban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!