Milyen az éhes baba sírása?
Kíváncsi lennék, hogy kinél, hogy (milyen hangon) sírt a baba, amikor éhes volt!
Egy kis háttérinfó:
Babám 5 hetes, és evés után mindig sír. Nehezen böfizik, sokat mocorog a pocakja. Most vajon éhes vagy csak bántják a szelek?
Volt, hogy nagyon gyakran tettem cicire, és nagyjából 13 órát sírt egyhuzamban, cicizések alatt persze nem, de amúgy végig...
Amúgy próbáltuk az Espumisant, Infacolt...jön tőlük sok puki, böfi nem. De a sírás az nagyjából megmaradt. De vannak nagyon jó napjaink is, amikor meg max. néha nyöszörög, de semmi extra...
S egy ellentmondás: gyerekorvos azt mondta, hogy ha ennyire sok a kicsiben a levegő, akkor ne szoptassam 20-25 percnél tovább. Viszont eközben mindenhol azt olvasni, hogy akkor jó, ha a baba evés után magától engedi el a cicit...de nekem 20-25 perc után nem szokta még elengedni.
http://www.youtube.com/watch?v=w6CFSGAueyo
Kb. azt mondja, hogy lelelele, amikor éhes ennyi idősen. De itt meg tudod hallgatni.
én babám köhögés szerűen sírt ha éhes volt. kis rövid felsírások, tényleg a köhögéshez tudom hasonlítani.
milyen módszerrel és meddig büfiztetsz?
itt a lányok nagyon sok jó tanácsot tudnak adni büfire, egyszer kiírtam egy ilyen kérdést :)
Van, hogy felhúzza a lábát, de van hogy nem, viszont a sírása szinte mindig ugyanolyan. De nem azt mondja, hogy nehneh...inkább oáoá, és néha sikít is...
Hosszú ideig próbálom böfiztetni, mert evés után nagyon sokáig nem jön ki neki...már egy csomó módszert próbáltam, de ő egy nagyon nehezen böfiző baba...(De szívesen fogadok böfiztető módszereket!)
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Az én babám is olyan köhögésszerűen sírt ha éhes volt(egyébként ez a Suttogóba is így van leírva)Szerintem pont az a baj,hogy gyakran teszed cicire és valószínű mindíg csak a tejcsi elejét szívja ki ami tejcukorban gazdag ez pedig hasfájást okoz!
Megpróbálok egy pár böfiztetési módszert leírni:
-arccal lefelé a karodra fekteted
-válladra teszed
-a babák gyomra egy picit bal oldalt helyezkedik el,tehát mikor felveszed a válladra egy picit,óvatosan nyomkodd a a bal oldalát(nállunk ez vált be)
-fektesd le hanyatt,simogasd egy kicsit a hasát majd 1-2 perc simi után vedd fel(ismételd meg ha nem jön ki a böfi)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe(pedig a Suttogóba le van írva vagy 8 féle módszer)
Remélem tudtam segíteni!
Szia! Kisfiamnál is így volt 3,5 hónapos koráig. Legelőször meg kell győződni arról, h. nem maradt-e éhes. Legközelebb mérd le evés előtt és utána, így megtudod, mennyit szopott. Mindenkinek más a tej zsírossága, lehet, hogy gyenge a tejed és nem lakik jól. Ha kizártad, hogy éhes maradt, akkor hasfájós.
Tippek:
Simogasd a hasát az óramutató járásának megfelelően, majd nyomd fel a lábait a hasára és írj le velük köröket. Ez nagyon jó szél és büfihajtó.
Büfiztetés előtt egy picit fejjel lefelé kell tartani a babát úgy, h. ráfekteted a két karodra háttal, és így meg tudod tartani a vállánál (sajna nemtom jobban leírni, nekem a védőnő mutatta). Ha így csináltam, utána mindig sikerült büfiznie.
Szerintem e legegyszerűbb ha elmész a védőnőhöz tanácsadásra, vagy megkéred, hogy elmenjen hozzátok, biztosan tud mutatni pár fogást, nekem legalábbis nagyon sokat segített. Remélem megoldódik hamarosan!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!