Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mi okozhat ilyen...

Szerintetek mi okozhat ilyen kiütést?

Figyelt kérdés

[link]

Este a fürdőkádban szokott előjönni, másnapra teljesen elmúlik.

2010. nov. 11. 16:52
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
a víz vagy a fürdőhab? másra nem tudok gondolni, de elég csúnya, nem viszket? dokinak mutasd mindenképp, ha máshogy nem, nyomtasd ki a fotót vagy telefonnal készíts képet.
2010. nov. 11. 16:53
 2/29 A kérdező kommentje:

6 hónapos kora óta ugyanazt a fürdetőt használjuk (most 14).

Már próbáltam megszerezni a doktornő e-mail címét, de eddig nem sikerült vele kapcsolatba lépni.

Arra lennék kíváncsi, hogy másnak volt-e hasonló, és kiderült-e, hogy mi az.

2010. nov. 11. 16:55
 3/29 anonim ***** válasza:
allergiának tűnik, nekem szokott ilyen lenni.
2010. nov. 11. 16:57
 4/29 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy amivel tisztítod a kádat. Mutasd meg orvosnak.
2010. nov. 11. 16:57
 5/29 A kérdező kommentje:

Úgy tisztítjuk, hogy ciffel, aztán erős sugarú vízzel, aztán egy ronggyal áttöröljük, majd újra vízzel.

Azt hiszem, a székletében lehet valami, mert most tettem tisztába, és egy kicsi hólyag volt a popsiján.

Amikor a fénykép készült, előtte belekakilt a vízbe, de akkor is max. egy percig volt úgy a vízben...

Viszont azt megelőző napon meg a lábán volt egy hólyag (akkor azt hittük, biztos pókcsípés)

2010. nov. 11. 17:06
 6/29 anonim ***** válasza:
Gyógyszertári fürdető, vagy valami bolti? Mert a boltinak az összetétele változhat. Én a helyedben visszatérnék a mosakodókenőcsre, amit a babáknak felírnak, vagy sima vízzel zuhanyoztatnám. Elég durva allergiás reakciónak látszik. Nem tudom,hogy a kádat hogyan fertőtleníted, nem marad-e ott valami szermaradvány. Vagy esetleg a pelenka, popsikenőcs is oka lehet, de ha elmúlik másnapra akkor inkább valami fürdéssel kapcsolatos dolog lehet.
2010. nov. 11. 17:07
 7/29 A kérdező kommentje:

Babylove fürdetőt használunk (Dm-es) együtt fürdenek a nővérével.

Csak azt nem értem, hogy akkor most mitől lett, hiszen most nem fürdött.

A víz klórtartalmával lehet gond egyébként, mert gyakran apró pici piros pöttyökkel vannak tele, de olyankor mindkét gyermekem, és néha én is, ha fürdök (és nem zuhanyzom).

2010. nov. 11. 17:09
 8/29 anonim ***** válasza:
A ciff az nem csak súrol? Van bennek klór? Ha igen akkor fertőtlenít is, de ha nem, akkor én inkább valami fertőtlenítős szert választnék, főleg, ha belekakilt a vízbe.
2010. nov. 11. 17:11
 9/29 anonim ***** válasza:

Kérnék a gyerekorvostól allergológiára beutalót, esetleg ha ételallergia, az egy vérvétellel kiderül.

amúgy attól a fürdetőtől az én gyerekeim is kipöttyösödtek, már a sensitivtől, de azért mert tej, és mogyoróallergiásak, és abban mandulaolaj van, csak éppen latinul van ráírva... no mindegy, rájöttünk két hét alatt..

2010. nov. 11. 17:16
 10/29 A kérdező kommentje:
Ja, ezt úgy általánosságban értettem, hogy ezzel szoktuk tisztítani. A férjem néha flóraszepttel is kimossa, de csak ritkábban. Arra én vagyok allergiás. :o(
2010. nov. 11. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!