Egy héten hányszor adhatok csirkehúst a főzelékbe 6,5 hós babámnak? Mennyit, miket, hányszor, mikor eszik 6-7 hós babátok? Étkezések után iszik vizet, igényli? És miből adod neki?
Mi 6,5 hósak vagyunk,fiú.
Reggel 7 h - 8 h körül (attól függ mikor kel) 200 ml tápszer/v. anyatej
10h-11h körül egy üveg gyümölcs bébiétel/v. rendes gyümölcs (csak nem sokmindent szeret,üvegesből meg igen)
13h: 180g főzelék
16h 180 ml anyatej
18h 1adag tejpép
Este fél 8 fürdés, 8 körül 200ml tápszer,és utána alszik.
Hajnal 4-5 körül egyszer kel cicizni.
Előfordul hogy 1 étkezés kimarad a fentiekből, van ,hogy "csak" 5-ször eszik napközben.
Inni nem nagyon akar étkezések után (pl.főzelék után sem). Majd magától lesz rá szüksége,hogy igyon,tehát rájön, vagy "erőltessem"? Hogy lehet megkedveltetni az ivást?!:)
Hú, gratulàlok, nagyon szèpen eszik a kisfiad!!! Az èn babòm 11 hòs ès közel sem hajlandò ennyit megenni!
Szerintem ez ìgy szupi ahogy leìrtad!
Nekem a doki azt mondta,h minden nap kell a babànak ennie hùst a vas miatt. Ha szereti, akkor csak adjad! Vìzzel/teàval/szörpivel meg kìnàld meg sürün (szerintem cumisüvegböl), plàne ètkezès utàn ès elöbb-utòbb majdcsak elfogadja ès megszereti.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Szerintem meg ahhoz képest, hogy csak 6,5 hónapos, túl sokszor eszik szilárdat, de ez csak az én véleménye, az enyém 10 hónapos korától kapott 3x, pedig nagyon jó evő volt/van
első voltam
Köszi az eddigieket!
- nem tudom sok-e a szilárd... végülis én a tejpépet nem számolom annak (azért az mégiscsak tápszer-féle); de megkérdezem majd a gyerekorvost hogy sok -e így,mert lehet. Amúgy 4,5-5 hósan kezdtük a kóstolást,kb. 5,5 hósan volt meg a délelőtti tízórai-gyümi, és kb.6hósan az ebéd-főzelék.
- főzelék után általában kap anyatejet is, olyan 60ml-t megiszik (víz helyett, először azt szoktam próbálni)
Várok még válaszokat, véleményeket!
Szia,
az én Lányom 6,5hónapos.
3hónapig szopott, 3-tól 4hóig csak tápszer és 4hótól fokozatosan hozzátáplálok.
5hónapos korától így eszünk:
reggeli 8:00 körül 180 tápszer
tízórai 10:00 körül 150 gyümi
ebéd 13:00 órakor 200 főzelék
uzsonna 17:00 körül 180 tejpép
vacsora 20:30 körül 180-200 tápszer
Teát egyszer kap egy nap ebéb után, 100ml.
Napközben vizet iszik, kínálom sűrün, kb.: 150ml-t iszik.
Egy héten ötször ehet szárnyas húst már nyugodtan.
A környezetemben mindenki mondta és a védőnő is a 6hós státuszon.
Kell az izmaiknak, hogy tudjon rendesen fejlődni.(nem anyatejes babákról van szó)
Jól eteted és szerintem szilárd ételnek a főzelék minősül.
Tápszer, tejpép, gyümi, anyatej az nem.
Szerintem :)
7,5 hós babám így eszik:
8h: szopi(az a kevés, ami még van)+ tápszer. Ált. 130-160 ml között eszik, de most örülök, ha a 100 lemegy neki. (kínlódik a fogával)
11-12h körül: 100 ml vaníliás rizspép, + bele egy egész alma (így jobban ízlik neki)
14-15h között 200 ml főzelék(ált. én főzöm, néha üveges)
18-18.30 körül: 160 ml tápszer
20-20.30 : szopi és alvás reggelig
A vizet nem issza, szinte fuldoklik tőle. A gyümölcslevet imádja, így azt kell neki adnom. Főzelék után nem mindig iszik, de később megszomjazik.
Húst egy héten 6x teszek neki a főzelékbe.
Szerintem a tejpép is szilárd, gabonaféle+tápszer és ha már azt nézzük, nehezebb kaja, mint egy főzelék hús nélkül.
Az anyatej/tápszer meg folyadék is, kaja is.
első
6-kor szopi
9-kor gyümi+tejpép+babakeksz
12-kor húsos főzi 1 üveg bébiétel+kb.fél deci tea
15-16 között krumpli+alma 200g+kb.fél deci tea
19körül szopi,majd szunyál 3-ig...
Én a teát kanállal adom neki,de próbálom már pohárból is itatgatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!