Hozzátáplálás? Étkezések kiváltása? Mennyi idő? Táp előtt vagy utána?
Türelem kell hozzá, még kicsi a babás, de majd rászokik arra, hogy előbb eszi a zöldséget-gyümit majd utána a tápszert (ha kér még). Ez a hozzátáplálás egy türelemjáték. :)
Idővel szépen kialakul majd, sürgetni nem lehet és felesleges is. Kislányommal 4 és fél hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, szépen lassan, na de utána mikor "rákapott a dolog ízére" rohamléptekben fejlődtünk és most már nagyon sok mindent eszik. Most 6 hónapos.
babás = babád :)
Bocsika, elírtam.
Persze hogy elkezdhetsz mást is adni. Én úgy csináltam, hogy 2 napig evett egy fajtát. Üveges kajával kezdtük. De Te is főzhetsz neki. Először kb 3 kanálnyit evett belőle+tápszer. Mindent megkóstoltattam vele. Tízóraira gyümit, ebédre főzeléket. De 1 nap csak 1 újat kapjon. Tehát mondjuk evett már pl barackot, almát, banánt stb. Ezektől ha nincs baja, akkor ebédre kapja a zöldségeket. Nem baj ha még a tízórai sincs kiváltva. Ebédre is kóstoltass meg mindent vele. Egy idő után egyre többet fog enni a kajából és kevesebb tápszer kell. Nekünk így nézett ki mikor már mindent kóstolt, de még nem volt kiváltva semmi :
Reggeli: tápszer
Tízórai: fél üveg gyümi+tápszer
Ebéd: fél üveg főzelék+tápszer
Uzsonna, vacsi tápszer.
Max 2 hét alatt ki tudod váltani a tízórait. Utána az ebédet. De nem kell kapkodni.
Kislányom most 6 hós és a tízórai+ebéd van kiváltva.
nagyon köszönöm kedves, utolsó - első :)
Ma megkostóltattam vele a sütőtököt, de anyukám tanácsára nem csak pár kanállal, hát a fele üveget benyakalta, (anyu szerint attól nem lesz baja, hát remélem, szerinte a gyümölcsökkel kell jobban vigyázni, meg persze majd a borsóval és társaival)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!