Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Új építésű házunk van de...

Új építésű házunk van de külterületen ezért csak fúrott kútból tudtuk megoldani a ház vízellátását.36 hetes kismama vagyok fürdethetem e majd a babát abban a vízben, illetve később milyen vízből készítsem el neki az ételt?

Figyelt kérdés
Most fürdéshez és főzéshez is használjuk, de ásványvizet iszunk.
2009. jan. 10. 11:20
 1/6 anonim ***** válasza:
A nővérem is külterületen lakik, szivattyúval nyerik a vizet. Ő 2000-ben szült, és vele aláirattak egy nyilatkozatot (a védőnő), hogy forralt állapotban sem itatja azzal a vízzel a babát, és nem főz abból. A fürdetést nem korlátozták, abban fürdetett. (Ez mint említettem 2000-ben volt és ő Hajdú-Bihar megyében lakik.)
2009. jan. 10. 11:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszod
2009. jan. 10. 11:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A húgomnál ua. a helyzet. Vele is aláiratták a nyilatkozatot, hogy még forralt állapotban sem használja a vizet a picinek. Ő is csk fürdetni használja a vizet, és főzésre. A kersztfiam 1 éves.

Úgy oldja meg a kérdést, hogy szénsavmentes vizet használ, illetve a másik faluból kannákba hozza a "kútról"

Boldog babavárást:)

2009. jan. 10. 12:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi is házi vízművel oldjuk meg a vízellátást. Fürdetni fürdetem a picit a vízben inni Óbudai vizet veszünk neki azt forralom, viszont a főzeléket megfőzöm a kút vizével. Inni szerintem semmi képen ne adj neki de fürödni nyugodtan fürödhet benne. Boldog Babavárást és babázást!
2009. jan. 10. 12:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fúrott kútból jön a víz. A baba miatt én nektek is javasolnám a víz bevizsgáltatását. ÁNTSZ vagy a helyi vízmű csinálja, akinél van labor. Huszon valahány ezer forint a teljes, a nitrit-nitrát vizsgálat itt ingyenes (volt), a védőnő beutalószerűsége alapján. Ez Debrecen környékén volt, máshol az ÁNTSZ-t kérdezd meg. Azért ha teljesen jóra jön is ki az eredmény, inni akkor se engedd a babát (a fürdővízből is iszik, megjegyzem), mert azért itthon a vízbázis védelme papíron létezik, nem a mindennapokban. Főleg mezőgazdasági területen, szeméttelep, legális-illegális, kinti budik szabálytalansága, stb.
2009. jan. 10. 12:44
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A védőnőt kell megkérdezni, hogy melyik hálózat vizét használhatjátok. Amikor terhes voltam, azt hiszem akkor volt, hogy én is kaptam papírt, hogy melyik vizet fogyaszthatom én is és a babám is, mert az nitrát és nitrit mentes. Na nem volt nagy kunszt, annyi volt ráírva a papírra, hogy Pécsi Vízmű. Szóval a pécsi vezetékes vizet lehet inni mindenkinek, végülis ezt jelentette. De ha valahol fúrt kút van, akkor azt a védőnőnek kell tudnia, hogy annak milyen a vízminősége, mert erről ő jelentést kap, hogy a kismama és a kisbaba melyiket fogyaszthatja.
2009. jan. 10. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!