A 2007-es keresetem vagy mi más alapján kell számolni a második gyermekünk után a Gyed-et?
Pénzügyi tanácsra van szükségem.
2008-ban született az első kisfiam. A 2007-es évi keresetem alapján 90 ezres GYED-et kaptam utána. Az óta egyetlen napot sem dolgoztam. 2010. áprilisában megszületett a második babánk. Értelem szerűen Nem vonatkozik ránk a jogszabályi változás ami a 2010 májusától született gyermekekre vonatkozik.
Mi az alapja a második babánk után igényelt GYED-nek?
Egy frászt, már elnézést, de kaptál két butaságot válasznak. Egy ellátás soha nem lehet alapja egy másik ellátásnak, így a gyed sem lesz a következő gyed alapja, ugyan már! Nem is értem, honnan szeditek ezt!
A második baba utáni gyed alapja a szerződés szerinti béred, illetve ha az első baba utáni gyed ALAPJA magasabb volt, mint a jelenlegi szerződés szerinti béred, akkor az lesz az alap.
Vagyis legrosszabb esetben ugyanannyi gyedet kapsz, mint az elsővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!