Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kell - e fejlesztenem a 7...

Kell - e fejlesztenem a 7 hetes kislányomat, szokás -e ebben a korban?

Figyelt kérdés
Még sokat alszik, játéka is kevés van még egyelőre.Mivel fejlesszem, vagy korai még ebben a korban?Milyen játékokat vegyek?
2010. nov. 10. 16:03
 1/7 anonim ***** válasza:
7 hetesnek még nem kell játék se fejlesztés.
2010. nov. 10. 16:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Amikor ébren van tegyél köré színes tárgyakat, játékokat.

De gondolom ezt eddig is csináltad.Énekelj neki, beszélj hozzá sokat.

2010. nov. 10. 16:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem fejlesztettem a babámat úgymond. Sokat beszéltem vele, énekeltem neki, mindig mondtam mit csinálok éppen vele, stb. Mikor már elkezdték érdekelni a játékok akkor kapott szép színes zörgő játékokat, de ennyi. Nekünk sosem volt semmilyen tanuló izé-mizénk és hasonlók, mégis mindig szépen fejlődött. Nem kell ezekre a dolgokra rágörcsölni.
2010. nov. 10. 16:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha beszélsz hozzá, énekelgetsz, simogatod a kis testét, ringatod, akkor már fejlesztetted is.

Ennél több nem kell!

2010. nov. 10. 16:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Amit az előttem írók leírtak, helyeslem!

Nem kell neki még fejlesztés, elég a ringatás, ölelés, beszélgetés, éneklés, vagy színes játékokkal körbe rakás. Nem igényel ő még többet, vagy egy kis masszírozás.

Esetleg egy zenélő forgó vagy valamilyen színes játék, nem kell neki drága fejlesztő játék!

2010. nov. 10. 16:58
 6/7 anonim ***** válasza:
48%

Miért kell fejleszteni, mi baja van?

Persze, tudom, mire értetted, de egyenesen szörnyűnek tartom, hogy az egészséges, pici babád még nincs két hónapos, és te már FEJLESZTENI akarod!

Pár hete még egy test voltatok, mit vársz tőle? Most tanulja, hogy te meg ő két külön lény, de még ennek is hosszú hetek, hónapok kellenek, mire ez tudatosodik benne.

Most tanul figyelni a hangokra, fényekre, illatokra, érintésekre.

Egy átlagos napon, amikor semmit nem csinál (eszik, alszik, pár percet-órát ébren van), még akkor is rengeteg új inger éri, sokkal több, mint amennyire valójában szükség lenne. Ha körbesétálsz vele a szobában, már az is épp elég fárasztó a számára.

A legtöbb, amit most tehetesz azért, hogy boldog, nyugost, egészségesen fejlődő babád legyen, hogy sokat van a testközeledben (öledben, mellkasodon), halkan, megnyugtató hangon beszélsz hozzá, amikor öltözteted, pelenkázod, megmasszírozod, vagy csak sokat símogatod a meztelen bőrfelületét, egyszerű kis dallamot túdolgatsz neki, sokat mosolyogsz rá, ringatod....ennél több nem kell még! Ne akard túlterhelni semmilyen FEJLESZTÉSSEL, mert nem a hasznára, inkább a kárára válik.

egy óvónéni

2010. nov. 10. 17:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszi! Azért gondoltam, mert gyógytornász vagyok, ez a szakmám, és szakmai ártalom.Egészséges kislány, az ölelés, ringatás, beszélgetés, dúdolás, simogatás, masszázs mindennapos.Csak nem tudtam ezek elegendőek -e a fejlődéséhez.
2010. nov. 10. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!