Hogyan takarítjátok el a macskaszőrt a lakásból? Bővebben lent.
Nekünk 1 éve van már macskánk,plusz kettő gyermekünk.Igaz már nem babák,de azért csúsznak másznak eleget a padlón.(tele van szőrrel a nadrágjuk)
Szerintem csak vedd rá magad,hogy minden reggel porszívózd át a padlót,és a szőnyegeket.(tényleg iszonyat sok szőr ki tud hullani)
Egyébként én akkor is naponta porszívóztam a mászós korban lévő gyerkőc miatt amikor még nem volt macskánk. Viszont más egyéb bőven volt haj,morzsa,por stb...mindjárt a tenyerükre tapadt.
Ja és a cicánk sokat van a szabadban,a lakásban csak eszik és alszik a kosarában,mégis "termeli" a szőrt.De viszont nagyon szeretjük.:)
utolsó:
igazad van, én is ezt tettem....2 cicám van, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, elvittem anyémékhoz, azóta ott vannak, anyám nagyon szereti őket, jó helyen vannak, 3 évesen vittem oda őket, most majdnem 5 évesek. ha nem lehetett volna anyámékhoz vinni, akkor barátnőm lett volna, aki szintén cicapárti.
szóval kérdező, én valami ilyesmivel oldanám meg....
Nekünk még nem született meg a baba, de van egy félperzsa cicánk.
Tuti nem adjuk oda senkinek, én azt szoktam csinálni, ami gyerek mellett nem hiszem, hogy megy egy vödörbe teszek vizet +1 nagy szivacs és így takarítok ott, ahol a cica jár.
Később meg majd kitapasztaljuk hogy lesz rá idő és energia.
De írok!!! Macskával együtt dobom ki. Hisz nem való macska a lakásba. Nem hogy gyerek mellé. Ezt nagyon ellenzem. Hoisz te írod milyen nehéz kitakarítani! A gyerek lassan elkezd majd kúszni mászni az egész lakásban és szépen tapicskol a macska szőrébe stb... A másik meg nekem ne dörgölje a gyerekhez magát.
Azt megértem ha valaki szereti a macskát, de a gyerekemet jobban szeretem és ő annál sokkal fontosabb annál, hogy valami csúnyanyavaját elkapjon tőle.
Meg kell vállni tőle. Az állatnak kint a helye!!!!
13:21-est ne is vedd figyelembe!Főleg,hogy direkt írtad,hogy az ilyenek ne válaszoljanak!!
Szóval én úgy oldom meg,hogy minden nap felporszívózok,az én porszívóm olyan aminek van kézi része is,ezzel 2 perc végig menni az ülőgarnitúrán is és van úgy,hogy napjába többször is végigmegyek vele!Mondjuk nekünk szerencsére rövid szőrű cicánk van és nem is nagyon hullik a szőre,csak elvétve találni egyet-kettőt meg ő benti cica!Az igazság az,hogy azok az anyukák akik ellenzik ezt a dolgot ők sem tudják nagyon kivédeni mert pl:a játszótéren a homokozóba is összeszedhet a gyerek bármit vagy a boltba megfog egy gyümölcsöt azon is lehetnek olyan fertöző dolgok,vagy pl az előszobába a cipőnkön is bevihetjük akár a férget is!A mi cicánk 7 éve volt nállunk mikor megszületett a babó,egyszerűen nincs szíve az embernek kitenni annak ellenére,hogy a gyerekemt is nagyon szeretem!Lehet lepontozni
Szia! Nekem ugyan nem cicám, hanem kutyám van, de ismerős a probléma. Finom, pihés szőre van, és folyamatosan hullik, nem csak a vedlési időszakokban. Mivel panelban lakunk, csak a lakásban lehet. Nálunk minden helyiségbe bemehet a kutya. Nekem se fordult meg a fejemben, hogy elpateroljam a kutyát, 11 éve, kölyökkora óta nálam van.
Én naponta (néha kétszer is) felsöprök, parketta van, és szőnyeg nincs, pont a kutyaszőr miatt. Kétnaponta felmosok.
A kislányom már 10 hónapos, és már egy ideje beláttam, hogy szélmalomharc a szőrt mindenhonnan eltakarítani. Mióta mászik, mindent szétdobál, így percenként törölgethetném és fertőtleníthetném a játékokat. De nem teszem, persze igyekszem tisztán tartani a lakást, amennyire lehet, de nem gondolom, hogy emiatt a gyerek veszélynek van kitéve.
Amire vigyázzál, itt írta egyszer valaki, hogy ő talál néha a pelusban kavicskákat a macskaalomból. Ahogy írta, a macskaalomhoz nem fér hozzá a gyerek, de a macska behord a lábán egy-egy rögöt, és azt lenyelheti a gyerek. Az semmiképpen nem tesz jót a gyereknek, ha ürülékkel szennyezet kavicskákat nyel le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!