Babócás kérdése:
Kedves, tapasztalt anyukák! Ti hogyan takarítjátok ki 10 hetes babátok fülecskéjét?
Figyelt kérdés
2011. júl. 18. 13:12
1/11 anonim válasza:
olajozott fültisztítóval óvatosan.
2/11 anonim válasza:
Sehogy. Megtörlöm nedves pelussal a fülkagylót és kész. Ennél többet nem is szabad.
3/11 anonim válasza:
Az ujjammal fürdés közben, utána a textilpelussal törlöm meg. És bár tudom, nem kéne, mert úgy egészséges ahogy van, de két hetente fürdés után becsavarom törölközőbe a gyereket, hogy ne kapálózzon és fültisztítóval is megtakarítom. Nyilván nem nyúlok bele mélyen, csak kb fél centire.
4/11 anonim válasza:
Fültisztítóval, de csak ami nagyon kint volt már. Nem nyúltam bele.
5/11 anonim válasza:
pálcikával és pelussal törlöm ki a kagylóból,ami már kinn van fürdés után.Mélyebbre nem nyúlok.
6/11 anonim válasza:
Fürdetésnél megmosom a fülkagylót, de vigyázok, hogy víz ne kerüljön bele!
Ha esetleg kijönne belőle a fülzsír magától, azt meg kitörlöm!
Fültisztítóval csak a fülkagyló befelé kunkorodó részét törlöm ki, mert csak azzal érem el!
7/11 anonim válasza:
védőnőm lebeszélt róla. így csak törülközővel megtörlöm a fülét is. illetve csak a fül külső részét fülpiszkával, a hallójáratba nem szabad piszkálni.
8/11 anonim válasza:
Van nagyon ügyes biztonsági fülpucoló, én azzal szoktam. Így biztos nincs gond, hogy mélyebbre nyúlok. Ezzel szoktam kitakarítani a fülét fürdés után. Egyébként nagy harc, nem szereti.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából azon aggódom, hogy 1-én megyünk hallás vizsgálatra, és nem tudom, mennyire játszik közre, ha nagyon zsíros a hallójárata. Mert a kórházban nem tudták rendesen megmérni, mert tele volt a fülecskéje magzatmázzal. Szerintetek ronthat a hallásán a fülzsír, vagy csak feleslegesen aggódom...
2011. júl. 19. 10:27
10/11 anonim válasza:
Nekünk nem kellett vinni hallásvizsgálatra, így nem tudom a kérdésedre a választ.
Viszont pici korában a lányomnak is sok volt a fülzsír a fülében. Nem igazán piszkáltam, csak ami már nagyon kint volt, azt töröltem le.
Most már 15 hónapos, és megoldódott a "probléma", nem zsírosodik már annyira a füle. Nagyon ritkán látni benne csak, de keveset.
Szerintem nálatok is javul majd a dolog.
A dokik meg úgyis tudják, hogy a zsír okoz-e problémát a vizsgálatnál vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!