5hónapos a kisfiam (korababa 33. hétre született). Elkezdtük a hozzátáplálást. Miért van az, hogyha megeszi a fözit még kér tápszert utánna ebédre?
Szerintem türelem-türelem-türelem!
Nekünk több mint három hét kellett ahhoz, hogy kiváltsam a deles tápszert főzelékre. Először kezdtem krumplival, utána répa, sütőtök, gyümik. Másfél hétig szinte megette utána azt a tápszer mennyiséget, amit főzelék nélkül szokott. Utána mindig egy picivel többet adtam neki és a tápszer szépen fogyott. Én mindig egy Avent-os pohárkába "tálalom" neki a kajcsit. Az 180ml-s talán. Amikor már 160ml almaszószt megevett burgonyával (nagyon folyékony volt) egyszerűen csak teát adtam neki. És elvolt...sőt több mint négy órát elvolt utána. Igy már mi három napja a főzelék után csak teát iszunk. Amennyit kér. Ez kb. fél deci nála most. Nagyon szépen elfogyott a tápszer...de szerintem türelem kell és kitartás. Egyáltalán rájönni, hogy mi az ami ízlik neki és jólesik neki. Lehet hogy nálad akár 1 hónap is kell hozzá. Sok sikert! :)
Az 1. vagyok.
Szerintem is úgy jó, ahogy az előző anyuka válaszolta. Szépen lassan.
Mi kb 20 napja kezdtük a hozzátápit és ahogy írtam is 10 napja a déli főzit és érzésre ugyanannyit eszik még mindig. Én nem tudom, hogyan fogom őt átszoktatni, a szopit nem tudom így szabályozni, de gondolom ahogy nő a főzelékmennyiség úgy csökken a tej/tápi igény.
Mindenképpen fokozatosan csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!