6hónapos lesz a kisfiam koraszülött baba (33. hétre született), szépen gyarapszik+minden, hozzátáplálást is elkezdtük. Forgolódni nem nagyon akar baj lehet a mozgás fejlődésével?
Minden baba más, nem kell aggódnod.
Ha gondolod, a doki elküldhet vizsgálatra, de nem kell félned.
Szia
Az én kisfiam is koraszülött (34.hétre), 6 hónapos lesz február közepén. Ugyanezeket csinálja mint a tied. Mi járunk a kora utógondozóba. Kellett volna tornáztatnom, mert 4 hónaposan még nem emelte e fejét. Beteg lett, láz nátha stb.., úgyhogy nem piszkáltam a tornával, és képzeld el egyik napról a másikra teljesen magától elkezdte gyönyörűen tartani a fejét. Mostmár ő is nyúl a tárgyakért, persze mindent megkostól. Úgyhogy szerintem ne aggódj, max egy picit később kezdi el mint "kortársai". Ugyanis nekem azt mondta pont most a doki, hogy kb 1 éves korukra egyenlítődik ki a korrigált kor, és az elvileg kiírt születési időpont.
Ne hasonlítgasd a másik babához, mert olyan különbözőek. Csak magadat idegesíted ezzel. Ha meg akarsz nyugodni, akkor vidd el megint dokihoz.
Az én példám, akivel egy napon szültem (mindkettőnknek időre lett a baba):
- a lányom korán fordult hasra és vissza, időben mászott, kúszott, korán felállt, de "csak" 14 hónaposan indult el.
- az ő fia később fordult, és sosem kúszott-mászott, viszont 10 hónaposan ment. És egy éves korukra legalább 2 kiló különbség volt köztük.
Szerintem még nem kell aggódnod. Tornáztasd, ha kedve van, segítsd a fordulás megtanításában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!