365 ötlet az altatáshoz! Írnál 1-2 tippet belőle, ami bevált?
Most olvastam a könyvről, ha könyvesbolt közelében járok be is szerzem, csak addig is kíváncsi volnék, mert az én 7 hós babám sokszor sír éjjel és 2-3 óránként ébred. Nekünk tényleg álom az éjszakai alvás.
Előre is köszi ha valaki ír!!
Ilyenkor örülők,hogy nekem nem volt ilyen gondom.4 gyermekem van,ketten ikrek,de még ők is átaludták az egész éjszakát..Nem tudom minek köszönhetem ezt a nagy szerencsét,de szerintem a verses kötetnek:)
A fiam amikor megszületett az első héten amikor hazahoztuk rosszul aludt az éjjel.Többször fel kelt,és ilyenkor mesélni próbáltam neki kevés sikerrel.Egy nap a húgom nálunk volt pár napot.Mivel ő még iskolás volt verset kellett tanulnia,és hangosan tanulta.Azt vettük észre,hogy amikor a verset mondta a fiam hallgatta egészen addig amíg be nem aludt tőle..Kipróbáltuk éjszaka is.Sírás,majd versek olvasása,és átaludta az egész éjszakát..Annyira bevált,hogy utána az összes gyereknél ezt alkalmaztam,még az ikreknél is..Tudom,hogy nem a legjobb tipp,de szerintem a monoton,nyugodt hang megnyugtatta őket..
Próbáld ki mesével,verssel hátha beválik neked is..
Nem ismerem a konyvet.
Nalunk is a monoton hang jott be, a porszivo a favorit, de a hajszarito is megteszi a hatasat.
Szia! Én sem ismerem azt a könyvet, viszont ebben a kérdésben leírtam, hogyan próbáltam ki egy módszert, ami nekem bevált:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Sziasztok.Először is, utolsó: nagyon édes a kisfiad, megnéztem a videót. Az én lányom a nejlonzacskó csörgésének kacagott ilyen jót :)
Jónak tűnik a módszer, csak nálunk az a helyzet, hogy a lányom mellettem alszik. Külön ágyikón, de mellettem.Viszont nem mindig azonnal reagálok ha nyikkan, mikor félóra-óránként felsírt, volt, hogy 1-2 percig meg sem bírtam mozdulni és intéztem a kérdést a jó istenhez, hogy MIÉRT!!?Nagyon kimerítő.Most egyébként mi is ott tartunk, hogy CSAK 2-3szor kel, és ez jó. Viszont sajnos neki nem elég az, hogy felülök és az ölembe veszem, hanem cici kell. Tegnap éjjel teát adtunk neki, kb. hajnal 2 körül és aztán fél 6ig csendbe volt. Lehet,hogy már csak a cici miatt ébred.2 foga kint van de nem régóta mászik lehet ez is baj.
Ha nem javul a helyzet tartósan, akkor megpróbálom a módszeredet.
A monoton hangok nálunk is bejöttek egyébként, de csak 3-4 hónapig.Most ha bekapcsolom a porszívót szegény babám rémültem les, hogy az orrát fogom szívni (mindennap kell sajna minimum 2szer ) vagy csak takarítok. A hajszárító sem rossz ötlet csak éjjel nem csipnék a szomszédok, tömblakás és elég vékonyak a falak. Bár kitudja melyik a jobb, ha üvölt vagy egy ehhez képest "halk" hajszárító :)
Köszönöm a tippeket!És ha van még több is, írjatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!