1 évesem nem mond semmit, hamma es mamma van okom aggódni?

Körülöttünk meg már a 2,5 évesek mind szobatisztak, a fiam meg 3 lesz két hónap múlva és hallani sem akar a bilirol.
Nincs két egyforma gyerek.

1 évesen az én gyerekem is kb annyit mondott, hogy nyamma meg mama és vava.
Aztán kb havonta bővült a szókincse, most lesz 2 éves, és már párszor beégetett a dumájával.
Ma pl. odament egy kislányhoz, megnézte, majd kijelentette, hogy "Ő egér. Egér feje van neki"

Az én fiam is annyit mondott 12-14 hónapos kora körül, hogy memme (enni), meg ninni (inni), meg “vava”.
Most lett 2 éves, mondatokban még nem beszél (max. annyit, hogy Mi az? Mi ez? ) viszont 50+ szót már tud (nem tudom, hogy pontosan mennyit, 50-ig számoltam)
Mi is külföldön élünk, védőnő itt sincs, de nem aggódom, mert szépen fejlődik a szókincse, hetente van jó pár új szava..

hamma, mamma az tökéletes szókincs egy egyévesnek, azt is jelzi, hogy nem süket. Fog majd még annyit beszélni, hogy visszasírod a mostani időt!
Egyébként nem árt, ha te is sokat beszélsz a gyerekhez, mondókák, ilyesmi is szóba jöhet. Legyen mit utánoznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!