Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 évesem nem mond semmit,...

1 évesem nem mond semmit, hamma es mamma van okom aggódni?

Figyelt kérdés

febr. 7. 09:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem Magyarországon élünk sajnos nálunk nincs védőnő. Ha megyunk következő oltásra utána kédezek de köszönöm a válaszod azért megnyugtat 😊
febr. 7. 13:21
 12/20 anonim ***** válasza:
67%
Akkor nézd meg az egy éves státusz,fent van az interneten.Abban benne van ,hogyit kell tudnia ebben a korban.Es az se pontos inkább általános.
febr. 7. 13:26
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen😊
febr. 7. 13:36
 14/20 anonim ***** válasza:
53%
😭🥲😵
febr. 7. 15:03
 15/20 anonim ***** válasza:
51%

Körülöttünk meg már a 2,5 évesek mind szobatisztak, a fiam meg 3 lesz két hónap múlva és hallani sem akar a bilirol.

Nincs két egyforma gyerek.

febr. 7. 15:13
 16/20 anonim ***** válasza:
68%

1 évesen az én gyerekem is kb annyit mondott, hogy nyamma meg mama és vava.

Aztán kb havonta bővült a szókincse, most lesz 2 éves, és már párszor beégetett a dumájával.

Ma pl. odament egy kislányhoz, megnézte, majd kijelentette, hogy "Ő egér. Egér feje van neki"

febr. 7. 16:36
 17/20 anonim ***** válasza:
59%

Az én fiam is annyit mondott 12-14 hónapos kora körül, hogy memme (enni), meg ninni (inni), meg “vava”.

Most lett 2 éves, mondatokban még nem beszél (max. annyit, hogy Mi az? Mi ez? ) viszont 50+ szót már tud (nem tudom, hogy pontosan mennyit, 50-ig számoltam)

Mi is külföldön élünk, védőnő itt sincs, de nem aggódom, mert szépen fejlődik a szókincse, hetente van jó pár új szava..

febr. 7. 20:47
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugtattatok 😊
febr. 8. 10:32
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

hamma, mamma az tökéletes szókincs egy egyévesnek, azt is jelzi, hogy nem süket. Fog majd még annyit beszélni, hogy visszasírod a mostani időt!

Egyébként nem árt, ha te is sokat beszélsz a gyerekhez, mondókák, ilyesmi is szóba jöhet. Legyen mit utánoznia.

febr. 9. 14:19
 20/20 anonim válasza:
Egyenlőre nincs, nem minden gyermek egyformán fejlődik. Az enyém is mindent később kezdett, nekem is mondogatták mások, hogy bezzeg az ő gyereke már mindent csinál. Az enyém nem járt még, nem beszélt, amikor a többi hasonló korú. Aztán egyszer csak teljesen magától felállt és elindult. A beszéddel is így volt. Nem mondott szinte semmit. Azt is mondták, hogy biztos értelmi fogyatékos lesz. Aztán egyszer csak megeredt a nyelve, és utána folyamatosan beszélt. Néha már azért könyörögtünk, hogy csak 5 perce hagyja abba...
febr. 17. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!