Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek van okom aggódni...

Szerintetek van okom aggódni vagy ez így teljesen rendben van?

Figyelt kérdés

7 hetes lesz a kislányom de egyelőre nem érdekli semmi a cicizésen kívül. Minden nap a szőnyegén pár percet gyakorlunk hason, hogy erősítsük amit kell, illetve kontraszt könyvet mutogatok neki de mindegyiket megunja 1-2 perc alatt.

A félelmem csak az hogy nem érdeklődik nagyon semmi iránt, nélkülem nincs el abszolút, ennyi idősen már legalább picit el kellene nézelődnie egyedül vagy minimálisan érdeklődnie a “világ” iránt. Rosszul gondolom?

Első babás anyuka vagyok.

2023. okt. 2. 17:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Rosszul gondolod. A lányod normális, ne stresszeld őt.
2023. okt. 2. 17:32
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

Uh. Rosszul gondolod, nagyon.

7 hetes. Teljesen rendben van.

2023. okt. 2. 17:39
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Rendben van. Ha idesöbb lenne már problémát jelezhetne de még csak 7hetes.
2023. okt. 2. 17:42
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

A fiam rajtam lógott 4 hónapos koráig (egész nap kézben volt). Sőt 5 hónapos koráig egyáltalán nem akart hason lenni. Most 6 hónapos napi 1 órát van el a játékaival össze vissza forog hasra megy kúszni próbál.

Szerintem oké a lányod viselkedése. Ne siettesd türelem.

2023. okt. 2. 19:26
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Jesszus, 7 hetes, azt sem tudja meg, hogy a vilagon van. Hasaltatni sem kell, tartsd sokat fuggolegesen a valladon, vagy hordozd. Javaslom utananezni a szabad mozgasnak.
2023. okt. 2. 19:39
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a kommenteket! Kedves 5-ös, védőnői tanácsra vagyunk már többször hason, a hordozókendőben viszont csak sír..de nem adom fel, próbálkozom tovább
2023. okt. 2. 19:55
 7/11 anonim ***** válasza:
26%
Nek M sem szeretett hason lenni , mi próbáltuk a pocak párnát, én masziroztam és tornaztattam minden nap fürdés után. 8 hónapos állandóan vagy rajtam lóg vagyis áll mellettem vagy ellene ő egyedül is persze ( konnektor, üveg polc, tv,...stb) NEM SZABAD dolog így 1 percem sincs . Van igen van járóka ha bele teszem ordít mert őt már a világ érdekli és anya ne akarja szabajozni😅 kitartást és nyugodtan hasaltasd naponta párszor max 5 perc aztán mindig egy picit többet . Ha majd forog utána háton nem is akar majd lenni.
2023. okt. 2. 22:01
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
Igen, ismerem a vedonoi tanacsokat. Javaslom, hogy hivj hordozasi tanacsadot, biztos, hogy szereti a babad a hordozast, valoszinuleg a kotes nem teljesen jo, esetleg meg feszes lehet valahol (foleg hat-nyak korul, lehet ezert van gond a hasalassal is). DE, egyebkent hasaltatni nem kell, sot! A szabad mozgas elve szerint a babat kizarolag olyan testhelyzetben tesszuk le, amit magatol is fel tud venni (haton). Sosem hasaltattam a gyerekem, 3 honaposan forgott, 5 honaposan kuszott, 6 honaposan maszott es kiult. Sajnos a vedonok nem kompetensek ebben, en is megvivtam vele a harcomat, de ha egesz statuszon errol pampogott, akkor sem tettem hasra. 5-os voltam.
2023. okt. 3. 06:55
 9/11 A kérdező kommentje:

Csütörtökön viszem szakemberhez, hogy feszes e valahol, mert valóban én is ettől tartok ami a hordozást és a későbbi mozgásfejlődést is akadályozhatja.

A mellkasomon nagyon szeret lenni hason, attól azért nem fosztanám meg. :) Köszi, hogy írtál.

2023. okt. 3. 07:05
 10/11 anonim ***** válasza:
csecsemő kiropraktőrhöz vidd el, a facebook csoportomban (szuletési hó) volt egy csaj akinek extrán sírós volt a gyereke és elvitte utána teljesen nyugodt baba lett. De a hordozás tényleg a legjobb, Ha a kendőt nem szereti keress olyan kengurut aminek nagyobb a terpesze, lehet az jobban be fog neki jönni. Amúgy teljesen normális ebben a korban, nekem is extra ragtapasz volt a gyerekem kicsinek, máig is az, de már jobb persze, lassan járni is fog, az remélem megváltás lesz😃. Amúgy szerintem ha ilyen picinek azt igényli hogy együtt legyetek, és nem adod meg neki ezt az igényét később ki fog jönni durvább szeparációs szorongással meg ilyenek. Nálunk legalábbis ez volt, a védőnő nagyon hajtott, hogy rakjam le a gyereket, ne hordozzam, ne foglalkozzak vele annyit, és nálunk nem jött be csak bedurvult a helyzet, amint elfogadtam hogy a gyerekemnek akarok megfelelni azóta sokkal jobb.
2023. okt. 3. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!