Meddig normális ? Van okom aggódni?
Kislányom 15 hónapos . 11-12 honapos korában tanult meg járni. 1-2 hónapja ha örül vagy izgatott vagy néha csak ugy magátol lábujhegyen jár és repked is a kezével.
Mutogatni 14 hónaposan kezdett azóta mindent is és mondja is hogy “ezkee” szóval ki fejezi mit szeretne stb .
Ugy kulonosebb más problémája nincs vagy már nincs . Egyedül az evés még . Elég kevés dolgot eszik meg. Szereti a gyerekeket , az emberek társaságában központban szeret lenni színésznő😂 . Szemkontaktust altalában tart. Nevére ha nem mélyül el oda figyel stb.
Csak ez a pipiskedve járás - kézrepkedés eléggé fusztrál.
Feszes volt a lába de a eleg hamar csinalt mindent . Igy nem sokaig kellett tornara jarnunk mert már állt 7 honaposan kapaszkodva lépegetett igy a tornasz szerint semmiben sem tartotta vissza.
Bebi kompja nem volt semmi ilyesmi . Mindent magatol csinalt. Amikor jarni tanult nem lábujhegyezett 1-2 honapig. Aztan kezdte el . Nem mindig de sürven . Tud szepen is menni persze .
A kézrepkedés társult hozzá így emiatt fusztrál. Meg ugye az evés is.
De remelem aztan én gondolom tul🥰 amugy egy szeretetteljes kisangyal☺️
Okkal csak 3 éves kortól diagnoztizálják az autizmust, mivel rengeteg kisgyerek produkál autista-szerű tüneteket, mint a pipiskedés, kézrepdesés, válogatás ételek terén stb. Én pl. még olyan gyerekkel nem találkoztam, aki legalább egy picit ne válogatott volna. A legtöbben ezeket ovis, kisiskolás korukra ki is növik.
Egyébként amiket leírtál csak pár tünet az autizmushoz (és nem is minden autistánál jelentkeznek), ami egy roppant összetett dolog, sok kritérium van a diagnózishoz, nem csak annyi, hogy repdes a keze a gyereknek. Felesleges aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!