Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hat hetes kisbabával három...

Hat hetes kisbabával három napos wellness hétvégére szeretnénk menni. Ti elmennétek?

Figyelt kérdés
febr. 6. 00:15
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
97%

Em elég laza anyának tartom magam de wellness szállodába 4-5 hónapos kora előtt biztos nem vittem volna őket.

2-3 havonta járunk de azt a kis időt ki lehetett bírni bőven...

febr. 6. 06:11
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

A fentieken túl még azért is megfontolnám, hogy tudnám-e élvezni? Nekem az nem lenne buli, hogy pl a szaunába csak felváltva mehetünk be a férjemmel, mert nyilván egy újszülöttet nem vihetsz be a szaunába. A pezsgőfürdőbe nem mehetünk be, csak felváltva, mert a víz is hideg a picinek, meg is ijesztik a bubik is, meg amúgy is. A gyógyvízbe nem mehetünk be, mert az meg pont, hogy túl meleg a picinek.

Szóval, mehetünk esetleg a babamedencébe, amiben a pici pont nem tud magával mit kezdeni, mert hát, 6 hetes, nem éppen neki találták ki, vagy mehetünk a sima medencébe, amiben vagy elviseli a közeget, vagy nem (az enyémgyerek ~1,5 éves koráig nem volt hajlandó pancsolni, és nem a szoktatás és ismerkedés hiánya volt a gond, mert vittük mi, csak üvöltött, mindenki rendkívül nagy megelégedésére). De ezért meg nem biztos, hogy megérné wellnessbe menni, szerintem, eléggé pénzkidobásnak tűnik. Akkor tudom elképzelni esetleg, ha napközben túráztok, várost néztek, valami programot szerveztek magatoknak, amiben a baba nem zavar, mert elvan rád kötve, babakocsiban, stb, és akkor a wellness az csak amolyan kiegészítő szórakozás a hotelben, ahol megszálltok és kaptok kaját.

Egyáltalán nem vagyok a kicsi babával utazás ellen, ha nyaralásról lenne szó, akkor azt mondanám, hogy hajrá, elvan a pici a parton, fel lehet fújni neki egy kis bébimedencét, aztán abban lehet vizeskednie is, meg az említett túrázás, kirándulások, stb program is szerintem teljesen oké, de a wellness az pont halálosan értelmetlen egy 6 hetes babával. Főleg, ha a saját két gyerekemből indulok ki, akik 6 hetesen kb még mindig nonstop mellen lógtak, ~3 hónapos korukban álltak be a 2-3 óránkénti szopizós időszakokra, addig tényleg nem volt nyugtom tőlük. Idegesítő volt, igen, de én személy szerint nem is vágytam másra akkoriban.

Értem én, hogy jövő héten Valentin-nap, és milyen romantikus lenne elmenni pár nappal a pároddal meg a babával, és jajdejó, de őszintén, szerintem ennyit azért nem ér. Voltam én már wellnessben gyerekkel, nagyobb babával is nehéz élvezni a szolgáltatásokat (max tényleg csak úgy lehet, hogy felváltva mentek, de hát abban meg mi a romantika, azt nem tudom), de 6 hetessel tényleg értelmetlen pénzköltés lenne. Akkor már inkább maradjatok otthon, rendeljetek vacsit és igyál meg egy pohár bort, majd essetek egymásnak, mikor a pici elaludt. Az is tud ám romantikus lenni :D

febr. 6. 06:30
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem. Pedig nem vagyok parázós.

Amikor a fiam 7 hetes volt, mi voltunk 3 napot nyaralni. De az nyáron volt. Egy strandon voltunk, külön faházban.

Amíg a férjem a nagylánnyal strandolt, mi a picivel nagyokat sétáltunk az árnyas fák alatt, vagy amíg ő a babakocsiban aludt, én olvastam.

Bármikor vissza tudtunk vonulni a házba. De ott volt terasz, ahova ki lehetett ülni.

Esténként enni is olyan helyre mentünk, ami kerthelyiség volt.

Amúgy tök jó volt kimozdulni. Jó volt, hogy nem kell mosni, főzni, takarítani.

De jelenleg ebben az influenza szezonban én biztos nem mennék ekkora babával sehova.

febr. 6. 06:37
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem, pedig mi is mentünk viszonylag korán nyaralni (külön álló apartmanba), nagyokat kirándultunk, emberekkel alig találkoztunk. Egy evő-alvó babával én mondjuk semmi értelmét nem látom a wellness hétvégézésnek, plusz ahogy mások is írták, örülök, ha a látogató rokonoktól nem kapunk el semmi nyalánkságot vagy egy bevásárlás közben (pedig már a pici is fél éves), nemhogy telibe bevigyek ilyen helyre egy babát. Utána "wellnesselgethetnénk" a kórházban, szuper lenne.
febr. 6. 06:48
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt. Csak elkapna valamit.
febr. 6. 06:49
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobb gyerekekkel sem megyünk most mert járványos időszak van.

A legtöbb ilyen helyen összeköhögik a svédasztalt pl, már ott az esély a fertőzésre. Sajnos a felnőtt emberek nagy része képtelen arra, hogy a szája elé tegye a kezét, köhögnek rád a szaunában, medencében.

Ebben a helyzetben a babát félteném, mert lazán elkaphat bármit.

6 hetes kontroll az neked fontos, de azzal még nem vagy védett járványokkal szemben.

Tudom, hogy a covid óta mindenki kiröhögi azt aki a járványokkal jön. Egy ismerősünk 2 gyereket hagyott hagyott hátra két hete :((( mert belehalt az influenzába, én is néztem, hogy mi a franc, hogy 2025-ben még van ilyen. Szóval ott én jól betojtam.

febr. 6. 06:56
 17/29 anonim ***** válasza:
95%
Minek?
febr. 6. 06:58
 18/29 anonim ***** válasza:
93%
16# Azokat az okos felnőtteket pedig szintén ne hagyjuk ki, aki viszi a gyerekét is úgy, hogy taknya-nyála egybefolyik, nehogy elbukják a hétvége árát. A gyerek persze nincs megtanítva arra, hogy nem fogdosunk össze mindent, kezünket a szánk elé tesszük, könyökbe (vagy minimum kézbe) tüsszentünk, stb. Én ezektől is ki vagyok borulva, pedig van két gyerekem, tudom milyen ez.
febr. 6. 07:00
 19/29 anonim ***** válasza:
97%

Minek?

Vízbe nem viheted. Babaúszást se véletlenül kezdik később. Te se biztos, hogy mehetsz. A 6 hetes kontroll se garancia rá, éppenséggel mondhatja az orvos, hogy nincs minden rendben.

Tápszeres gyerekkel főleg nem szarakodnék idegen helyen.

febr. 6. 07:04
 20/29 anonim ***** válasza:
96%
Egy pillanatra sem fordulna meg a fejemben
febr. 6. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!