Mit vigyek a kórházba az anyakönyvi kivonat kiállításához?
Figyelt kérdés
A gyerekem a válásom utáni 300 napon belül fog megszületni és az a törvény hogy a volt férjem nevére kell kerüljön hiába más az apa, csak birosági per által kaphaja majd meg a pici az apja nevét.Ezt viszont csak szülés után lehet elkezdeni.Ebben az esetben milyen papír alapján fogják anyakönyvezni a gyerekemet, házassági anyakönyvi kivonatom már nincs mert válásnál elvették a biroságon, szoval nem tudom mi lesz.SOS2010. nov. 8. 11:02
11/13 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy ha házasságban fogant a gyerek, akkor mindenképpen a férj lesz az apa hivatalosan, és ahogy írtad, csak bírósági úton lehet rendezni az apaságot. Ha jól emlékszem, Stahl Juditnak volt valami hasonló története.
Tőlem a kórházban házasságlevelet vagy apasági nyilatkozatot kértek. Az jutott eszembe, hogy ha azt mondod, nincs házasságleveled, mert nem vagy házas, és az édesapától viszel apasági nyilatkozatot, akkor ennek utánanéz valaki? Szerintem nem. De lehet, hogy van olyan kérdés a nyomtatványon, ami elvezet oda, hogy kiderül az igazság. De ha se apasági, se házasságlevél nincsen (mert mint írtad, elvették), akkor a te nevedre fogják anyakönyvezni.
12/13 anonim válasza:
nem tud apaságit csináltatni, ha nem telt el a 300 nap a fogantatásig a válástól. Nem csinálják meg. Egyébként Stahlnak a férje elfogadta, hogy mástól van a gyerek, az más történet, a bocskoréknál ment a harc kb 1 évig, hogy a Bocsi nevén lehessen a gyerek.
13/13 A kérdező kommentje:
Hát akkor most mit csináljak???? akárhol kérdezek mindig elküldenek máshova. Hogy lesz igy akármilyen neve is a gyerekemnek?
2010. nov. 8. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!